*Nettavisen* Sport.

- Tillitsbrudd om jeg ikke får tilbud

Foto: Torgersrud, Marius (Scanpix)

Kongsvinger-assistent Øyvind Eide med klar beskjed til klubbens ledelse.

04.10.10 11:07

MOLDE – KONGSVINGER 2-0:

MOLDE (Nettavisen): Kongsvinger går en usikker fremtid i møte både på og utenfor banen. Klubben er teknisk konkurs og kontrakten til nåværende hovedtrener Tony Gustavsson går ut etter årets sesong. Det knytter seg stor usikkerhet til om Gustavsson vil få tilbud om ny kontrakt og om svensken i det hele tatt ønsker å forlenge kontrakten med klubben.

Assistenttrener Øyvind Eide, som på grunn av Tony Gustavssons karantene, ledet laget i gårsdagens 0-2-tap mot Molde, er klar på at han bør bli ny KIL-trener om Gustavsson velger å ikke fortsette.

Eide hevder selv han vil føle seg forbigått av KIL-ledelsen om han ikke får stillingen som hovedtrener om Gustavsson skulle takke nei.

- Jeg vil se på det som et tillitsbrudd om jeg ikke får muligheten til å bli hovedtrener om Tony (Gustavsson jour.anm) skulle velge å gjøre noe annet etter sesongen, sier Eide.

- Jeg føler at jeg er en naturlig kandidat som hovedtrener. Jeg besitter den faglige kompetansen, er en kontinuitetsbærer som har vært en stund i klubben og jeg ønsker å ta over Kongsvinger, sier Eide til Nettavisen.

Må bygge nytt
Eide mener den økonomisk skakkjørte klubben må starte på nytt neste sesong.

- Klubben må bygges opp på nytt og få en ny struktur, sier assistenttreneren, som ikke vil gi opp håpet om ny Tippeliga-kontrakt etter tapet i Molde.

- Det er fortsatt tolv poeng å spille om. Derfor er det fortsatt muligheter for at vi skal kunne holde oss i Tippeligaen. I de neste kampene vil vi også møte lag som ikke har så mye å spille for, sier Eide.

Skapte sjanser
Mot Molde skapte Kongsvinger flere gode sjanser etter hvilen, men verken Kim Holmen, Kai Risholt eller Olav Tuelo Johannesen maktet å overliste Espen Bugge Pettersen i Molde-buret. Nærmest kom Kai Risholt som måtte se sitt forsøk bli stoppet av stolpen.

- Mot Molde blir vi straffet for egne offensive feil og er veldig naive i bakre rekker, spesielt i første omgang. Vi gjør en formasjonsendring i pausen og vinner sjansestatistikken i andre omgang. Det er en mager trøst, men dette har vært typisk for vår sesong. Vi er sjanseskapende mot de fleste lag, men vi har fått dårlig betalt i form av scoringer.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag