*Nettavisen* Sport.

- Tippeliga kun en bonus

I fjor trente han med Real Madrid. I år kan RBKs Jo Sondre Aas få sitt store gjennombrudd i Tippeligaen.

01.04.08 18:26

18-åringen kom fra benken, og skaffet trønderne det avgjørende straffesparket i mandagens 2-1-seier over Lyn. Dermed opprettholdt han den gode statistikken sin. Hver gang Jo Sondre Aas er på banen, vinner nemlig Rosenborg.

- Det stemmer kanskje det, sier han litt usikkert til Nettavisen.

Det er imidlertid ingen grunn til å nøle. Han kom innpå i sluttminuttene tre ganger i serien i 2007. Samtlige ganger vant Rosenborg. Så skjedde det altså igjen mandag.

Likevel er det ikke statistikk unggutten tenker på. Han hevder også at han heller ikke tenker på at han kanskje nå får sjansen som Steffen Iversens erstatter de neste ukene.

2. divisjon
Det han tenker på er egentlig kun å utvikle seg videre til å bli en best mulig fotballspiller.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Jo Sondre er en av flere som har muligheter fremover. Mer enn det er det vanskelig å si akkurat nå, sier RBK-trener Trond Henriksen til Nettavisen.

- Det er mange gode spisser å velge mellom her. Didier Konan Ya og John Pelu er også to alternativer. Trond (Henriksen) tar ut laget, og jeg forholder meg til det, sier Jo Sondre Aas.

- Men du håper vel?

- Jeg fikk et kvarter mot Lyn, og var kjempeglad for det. Det var fint å få den spilletiden. Men jeg er bare 18 år gammel. Jeg har mye lære, og for meg er Tippeligaen kun en bonus. For meg handler det mest om å forbedre meg mest mulig, og spille i 2. divisjon med RBK 2, sier han.

Spørsmålet er hvor lenge han blir på Lerkendal. Haugesund var interessert i å leie ham i mars, og et utlån for mer fast spill i Adeccoligaen er langt fra uaktuelt.

- Det er noe vi får vurdere fortløpende, sier han selv.

- For tiden er det ikke aktuelt, sier Trond Henriksen.

Men selv om Haugesund kan tilby fast Adeccoliga-spill, kan de ikke tilby Roar Strand eller Steffen Iversen – og det er dem Aas lærer av hver eneste dag på Lerkendal.

- Bedre læremestre kunne man ikke hatt. Tenk på alt de har oppnådd, sier han lett drømmende.

Trente i Madrid
Den virkelig store drømmen er imidlertid Real Madrid - en drøm han allerede har flørtet med - sin unge alder til tross. Aas spilte godt i en turnering hvor Real Madrid også spilte, og ble invitert ned på et treningsopphold med klubben.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Det var stort, sier han.

- Det er faktisk favorittlaget mitt også. Helt siden jeg var liten. Jeg trente med C-laget, en gang med B-laget, og selv om det var tekniske og gode ballspillere der nede, så ligger ikke vi nordmenn noe tilbake fysisk og psykisk. Jeg ble ikke skremt.

Skremt håper han heller ikke at han blir i slutten av april. Da spiller det norske U19-landslaget EM-kvalifisering mot Israel, Island og Bulgaria. Sondre Aas konkurrerer mot spillere som Odds Fredrik Gulsvik, Vikings Tommy Høiland og Starts Aram Khalili, men spilte fra start i lagets to siste kamper.

Før den tid handler det imidlertid om Rosenborg, og kanskje en debut fra start i Tippeligaen.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag