*Nettavisen* Sport.

- Tippeligaen er en dødballorgie

Foto: (Scanpix)

Start-sjef Tom Nordlie er ikke imponert over milliardproduktet så langt.

14.05.06 00:23

HAMKAM - START 2-2:

BRISKEBY (TV 2 Nettavisen): Med fire mål på fire dødballer ferskt i minnet krever Nordlie mer underholdning i Tippeligaen.

- Man må nesten bruke krage for å berge nakken under matchen i kveld, så mye høyt spill var det, fastslår sørlendingenes sjef i velkjent stil.

Og kliner til:

- Norsk fotball i dag er en endeløs dødballorgie. Vi spiller altfor defensivt - alle gjør det - og jeg synes produktet som det er brukt en milliard på er altfor svakt, sier Tom Nordlie til TV 2 Nettavisen.

- Har vært for svake
Start-sjefen mener Lillestrøm er solide, men at alle klubbene bør tenke seg om.

- I fjor sto vi for noe annerledes - en severdig og fin fotball. Denne sesongen har vi slitt med skader, baneforhold som ikke står til stilen vår, og vi har vært for svake mentalt. Men med seks poeng så langt tør jeg ikke love at vi vil våge mer selv, sier Nordlie.

Som ser lyst på Start-fremtiden.

- Det blir grønnere nå. Vi er best når vi kan variere mellom å spille kort og langt, og det har vært vanskelig hittil. Jeg kaller en spade for en spade, men i de tre siste ukene har vi sett klar bedring selv om det tar tid å få omsatt det i poeng.

Ubeseiret på Briskeby
Start er nå ubeseiret på seks Briskeby-oppgjør, og har vunnet to av de tre siste Hamar-matchene.

- I kveld var vi for passive etter 1-0-scoringen. Vi slapp oss løs frem til målet kom, men resten av omgangen var svak. Etter pausen var vi bra, og kunne sikret oss tre poeng. Hvis du ser på tabellen så kunne vi trengt alle poengene, men ut fra kampen var ikke 2-2 så halvgæernt, konkluderer Tom Nordlie.

Kamma-trener Frode Grodås er overrasket over at fjorårets sølvlag kjemper i bunnen av tabellen, men ser to forklaringer:

- I fjor var det mange som ikke tok dem seriøst nok etter opprykket. Nå er de mer kjent, og har dessuten slitt med mange skader.

- Det er supporterprat, fastslår kollega Nordlie.

- Ingen som er seriøse lar være å ta motstanderen på alvor. Tippeligatrenerne er ikke så bevisstløse.

Ps! Start har sluppet inn mål i sine 13 siste seriekamper på bortegress. De holdt sist nullen mot HamKam på Briskeby 16. mai i fjor (0-2-seier). Sørlendingene har bare en seier på de 11 siste bortekampene.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag