RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Tippeligaen selges ulovlig

Foto: Scanpix/Håkon Mosvold Larsen
Sist oppdatert:
Konkurransetilsynet mener dagens salg av tv-rettighetene til tippekampene er forbudt. De enkelte klubbene må få sin del av kaka.

Dagens ordning med kollektivt salg av tv-rettighetene til tippeligakamper er trolig forbudt etter konkurranseloven, skriver tilsynet i en pressemelding.

Eies også av klubbene
Grunnen til dette er at tv-rettighetene eies i fellesskap av Norges Fotballforbund og klubbene i Tippeligaen, men selges samlet av forbundet.

Etter Konkurransetilsynets oppfatning eier forbundet og klubbene tv-rettighetene i fellesskap, og dermed har klubbene også rett til å kreve betaling eller sette vilkår for tv-kanalene.

For at salget av tv-rettigheter skal oppfylle kravene i konkurranseloven, må det trolig gjøres betydelige endringer.

Ser til Europa
Konkurransetilsynet ser for seg liknende ordninger som dem man har kommet frem til for Premier League i England eller Champions League i Europa.

Der selges rettighetene i mindre pakker av gangen, og klubbene har anledning til å selge enkelte av rettighetene til egne kamper parallelt med det salget som skjer gjennom sentrale avtaler.

Slike ordninger vil åpne for konkurranse mellom tv-kanalene og mellom tv og Internett. Tilbudet av fotballkamper gjennom massemedier vil kunne bli større og mer variert, til beste for forbrukerne, heter det i meldingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere