- Tjærnås overtar Hønefoss

Foto: Tor Richardsen (Scanpix)

Alt tyder på at Lars Tjærnås blir trener i Hønefoss i løpet av kort tid.

09.05.10 14:38

Lars Tjærnås er i samtale med Hønefoss om å overta treneransvaret i klubben, sier kilder i klubben til NTB.

Dermed er det mye som tyder på at Tjærnås er tilbake som trener allerede i løpet av halvannen uke. Tom Gulbrandsen, som overtok som midlertidig hovedtrener etter at Ole-Bjørn Sundgot fikk sparken 18. april, har nemlig ikke den nødvendige utdanningen han trenger for å være trener lenger enn til 18. mai.

Ifølge NTB vil Hønefoss Ballklubb og Hønefoss Toppfotball AS i styremøtet på onsdag etter all sannsynlighet vedta å gi Tjærnås et konkret tilbud.

I så fall vil Tom Gulbrandsen, som har skaffet klubben fem poeng på sine tre kamper ved roret, fortsette som assistenttrener.

Lars Tjærnås var trener for Hønefoss i 2000-sesongen, og har tidligere vært trener for blant andre Stabæk og Vålerenga. I tillegg har 50-åringen vært assistenttrener i Lillestrøm og Wimbledon, sistnevnte under Egil «Drillo» Olsen. I åtte år arbeidet han også i Norges Fotballforbund som trener for ulike aldersbestemte landslag.

Ifølge Ringerikets Blad er Hønefoss-kaptein Frode Lafton svært positiv med tanke på Tjærnås som hovedtrener.

- Det ville vært en veldig fin løsning. Jeg kjenner Lars godt. Vi er ofte i kontakt med hverandre, og jeg vet at alle, ikke bare spillerne, men også hele klubben, næringslivet og alle som står Hønefoss Ballklubb nært, ville ha tjent på å ha Lars Tjærnås her, sier Lafton til avisen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.