*Nettavisen* Sport.

- Tjener nok i Rosenborg

Foto: (FOTO: TOR RICHARDSEN/SCANPIX)

Frode Johnsen er tilbake i Åge Hareides førsteellever. Men tankene om å tjene noen ekstra millioner i utlandet på tampen av karrieren, har han skrinlagt.

23.05.06 18:29

ULLEVAAL (TV 2 Nettavisen): - Hvis penger hadde betydd veldig mye for meg, så hadde jeg reist ut for lenge siden. Jeg tjener nok i Rosenborg, sier Johnsen til TV 2 Nettavisen.

32-åringen fra Skotfoss er for alvor tilbake i varmen i norsk fotball. I fjor var han blant de mest utskjelte spillerne på Lerkendal da det buttet som verst for Rosenborg.

Nå er han klubbens formspiller nummer én. Søndag scoret han et mål for kavalkadene da han ble matchvinner mot Lyn med en volley fra 30 meter – klistret oppe i vinkelen.

Fra start
- Det gir selvtillit å lykkes. Og i år har jeg lyktes bra med mye, medgir Johnsen.

Onsdag kveld får han også sin belønning av Åge Hareide. Landslagssjefen lar sin tidligere RBK-elev få tillit fra start som spiss i tospann med John Carew i privatkampen mot Paraguay, på bekostning av Steffen Iversen og Ole Martin Årst.

- Jeg bruker de spillerne som er best til enhver tid. Frode har vært den beste til nå i Rosenborg. Og han scorer mål, poengterer Hareide, som alltid har hatt stor tillit til den tidligere politistudenten.

God og klok
I Hareides første kamper som landslagssjef var Johnsen den mest brukte spilleren. RBK-angriperen har også vært flink til å ta vare på tilliten. Med åtte scoringer på 30 kamper er han den mest effektive av samtlige spillere i dagens landslagstropp.

- Frode er ikke bare en god spiller. Han er også en klok spiller, skryter Hareide.

Johnsen setter pris på verbale blomster fra sjefen. Men samtidig understreker han at han alltid har vært trygg på egne ferdigheter.

- Jeg er ballsikker, brukbar på hodet og har god spilleforståelse, sier Johnsen om seg selv.

Tilbud fra utlandet
Samtidig erkjenner han at han ikke var god nok i 2005.

- På våren var jeg dårlig. Snuoperasjonen startet i fjor sommer. Utover høsten fikk vi mer system på spillet som lag, og det slo også positivt ut for meg, poengterer Johnsen.

Det dukket også opp tilbud fra flere utenlandske klubber, deriblant Real Mallorca og Sparta Praha. Johnsen innrømmer at han kanskje hadde reist, hvis Rune Bratseth hadde gitt klarsignal.

Før denne sesongen var det ventet at Frode Johnsen måtte tilbringe mye tid på RBK-benken. Han bekreftet også at han fikk signaler om at RBK kunne være villig til å slippe ham under sommerens overgangsvindu.

Må spille
Nå er ikke det lenger en aktuell problemstilling – selv om Johnsen fortsatt ikke føler seg hundre prosent trygg på førstelagsplassen:

- Jeg er 32 år og har et ønske om å spille fotball. Så lenge jeg gjør det, ser jeg ingen grunn til å forlate Rosenborg. Men hvem vet hva som skjer når Roar Strand er tilbake?

Mot Paraguay kommer Johnsen til å bekle rollen som hengende spiss. En av hans viktigste oppgaver blir å stusse baller videre mot John Carew.

- I neste fase blir det viktig for Frode å komme seg inn i boksen. Det er der han er aller best, fastslår Åge Hareide.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.