- To år for spansk doper

Foto: MIGUEL VIDAL (Reuters/Scanpix)

Ezequiel Mosquera er trolig ferdig som toppsyklist.

17.11.11 11:21

I etterkant av Spania rundt-versjonen i 2010, startet dramaet rundt Ezequiel Mosquera.

Etter 2.-plass i rittet, testet Xacobeo Galicia-rytteren positivt på hydroxyethyl (HES). Stoffet kan benyttes til å maskere EPO-bruk.

35-åringen (fyller 36 år på lørdag) har basert sitt forsvar på at stoffet kun er forbudt dersom det inntas intravenøst, og har derfor argumentert for at han må ha fått det i seg via matveien.

Avventer endelig dom
En slik påstand er naturlig nok relativt vanskelig å bevise (for begge parter) og avisen La Voz de Galicia melder at spanjolen ikke ble trodd av det spanske sykkelforbundet.

Avisen skriver at Mosquera ilegges en toårig utestengelse, noe som er maksimalstraffen innenfor regelverket sykkelsporten benytter seg av i dag.

Den endelige dommen er ventet å komme i løpet av torsdagen, eller senest fredag.

Rytteren har ikke kunnet konkurrere for Vacansoleil denne sesongen i påvente av dopingdommen. Han har hele veien bedyret sin uskyld.

Sevilla slapp billig unna
Oscar Sevilla ble nylig idømt en utestengelse på seks måneder i en lignende sak.

Les også: - Ja, jeg dopet meg

I en alder av (snart) 36 år spørs det om vi noen gang får se Mosquera sykle på toppnivå igjen, i hvert fall dersom forbundet ender opp med en toårig utestengelse i saken.

Lagkameret David Garcia innrømmet tidligere denne sesongen å ha tatt EPO, men nektet for bruk av HES. Les mer om den saken her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.