*Nettavisen* Sport.

- To mål på null sjanser

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Aalesund-spillerne skjønte lite av hva som traff dem da nok en seier glapp.

06.07.13 20:20

AALESUND - SOGNDAL 2-2:

AALESUND (Nettavisen): Det skjedde forrige helg, og det skjedde forrige gang Sogndal gjestet Ålesund. Vertene rotet bort ledelsen og måtte nøye seg med 2-2 enda en gang.

Sogndal hadde knapt en målsjanse i løpet av kampen, men scoret likevel to mål. Den første utligningen kom etter en uheldig felling av Peter Orry Larsen og et sikkert straffespark av Malick Mane. Den siste utligningen kom 10 minutter før slutt da Magnus Stamnestrø plutselig bestemte seg for å teste skuddfoten fra rundt 30 meter.

Hjemmefansen satt avslappet tilbake på sine seter og ante fred og ingen fare. Heller ikke Aalesund-spillerne skjønte helt hva som skjedde da innbytter Stamnestrø vartet opp med en kandidat til årets mål.

- Den scoringen kom helt ut av det blå. Vi hadde full kontroll, og de skapte egentlig ingenting, forteller midtstopper Edvard Skagestad til Nettavisen.

Han kunne måpende se ballen fly over både seg og Sten Grytebust, før ballen duppet i lengste hjørnet.

- Jeg er generelt glad til å skyte. Når jeg har muligheten bruker jeg å prøve ut skuddfoten, forklarer Stamnestrø på hvorfor han gjorde det svært optimistiske valget.

- Jeg kjente med en gang at det var et bra treff. Jeg fikk den duppen jeg var ute etter og kjente meg en gang at dette kunne bli scoring. Ingen følelse er bedre enn det. Scoringen var nok blant mine fem aller beste, forteller Sogndal-helten.

21-åringen fra Kyrkjesæterøra er utlånt fra Molde. Derfor smakte scoringen ekstra godt.

- Det har alltid vært litt rivaliseringen inne i bildet, så det gjorde seg virkelig med det drømmetreffet, sier Stamnestrø og smiler.

- Dritirriterende
Smilene var ikke like synlige hos hjemmelagets aktører. Midtbanespiller Peter Orry Larsen syntes både at straffen han lagde var svært billig, og at 2-2-scoringen var et lykketreff.

- Man kan vel egentlig si at Sogndal scoret to mål på null sjanser. De skapte absolutt ingenting, og målene kom helt ut av det blå. Ekstremt frustrerende, sier Orry Larsen til Nettavisen.

De to poengene som glapp ble ikke enklere å svelge i kjølvannet av det som skjedde forrige helg.

- Men mot Start var det mer fortjent at de utlignet. I dag var det mer uflaks, mener Orry Larsen.

Enda mer frustrerende var det at Sogndal slo tilbake med ti mann. Sidy Sagna fikk nemlig marsjordre åtte minutter før 2-2-scoringen.

- Det skal ikke skje når vi er én mann mer. Vi burde drept kampen tidligere, slik som vi eksempelvis klarte mot Lillestrøm. Det er veldig surt å ikke vinne i dag. Rett og slett dritirriterende, sier Skagestad.

22,5 år i snitt
Det så lenge lyst ut for et AaFK-lag med hele ni nordmenn på bana. Det var imidlertid de to eneste utlendingene, spissparet Leke James og Abderrazaq Hamed-Allah, som skapte sjansene og scoret målene.

Lekes 1-0-mål var helt utsøkt. Hamed-Allah fant spissmakker Leke, som chippet ballen over en Sogndal-spiller, brystet ballen foran seg og banket til på volley fra 20 meter.

Malick Mane utlignet som kjent, før Hamed Allah dro seg fri langs kanten og banket ballen i nærmeste hjørnet. Nå er Mane, Hamed-Allah og Leke alle delt toppscore i eliteserien med seks mål hver.

- Vi burde kanskje ikke være toppscorere med seks mål, synes Mane.

Selv om det kun ble ett poeng, ser fremtiden fortsatt lys ut i AaFK. En gjennomsnittsalder i startelleveren på imponerende 22,5 år og 26 år gamle Jo Nymo Matland som eldstemann, er ganske unikt.

- Det er veldig artig å være en del av et så ungt og spennende lag. Selv om vi er unge, er det mange som er fotballkloke, mener Orry Larsen.

Han før støtte av 25 år gamle Skagestad, som var nest eldste mann i AaFKs startoppstilling mot Sogndal.

- Jeg tenker egentlig ikke over at vi er så unge. Jeg er kanskje nest eldst, men det finnes flere av de unge som har mer erfaring. Jonatan Tollås har for eksempel mer erfaring enn meg. Det er det som teller, og jeg tror ikke alderen er noen hindring for at vi kan gjøre noe stort allerede i år, sier Skagestad.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.