Gå til sidens hovedinnhold

- To-tre plasser usikre

Trette ben skaper hodebry for landslagssjef Åge Hareide.

ULLEVAAL (Nettavisen): Det meste tyder på at Norge vil stille med det samme laget som det de gjorde mot Malta på lørdag, men Åge Hareide venter til onsdag med å ta ut sin startellever mot Ungarn.

Årsak: Trette ben.

Les også: Vraker Gamst på dødball

Doffen og Wæhler sto over
John Arne Riise trente alternativt mandag, men var tilbake for fullt på tirsdagens trening. Der så han imidlertid to av sine norske landslagskolleger tusle ut og stå over store deler av spillsekvensen – Kjetil Wæhler og Kristofer Hæstad. Doffen vil imidlertid ikke dramatisere tirsdagens lille treningsfravær, og understreker det kun dreier seg om «business as usual».

- Jeg er fin, forsikrer Start-spilleren.

- Jeg tar det alltid med ro dagen før kampen, og får jeg spille onsdag, så skal jeg gi alt.

Grindheim er klar
I tirsdagens formasjonstrening ble Hæstad etter hvert byttet ut med Christian Grindheim, og Vålerenga-spilleren var selvfølgelig svært fornøyd med å være med i kampen om en plass i startelleveren.

- Det var greit å være med i formasjonsøkta, og jeg håper selvsagt at jeg får sjansen.

- Jeg har ikke fått beskjed om jeg starter på onsdag, men vurderer sjansene som brukbare – det er i alle fall ting som tyder på at jeg vil få spille i løpet av kampen.

Åge Hareide gir ham full støtte i akkurat det.

Landslagssjefen snakket mye om vurderingen mellom Hæstad og Grindheim, og selv om han ikke ønsket å fortelle hvilke andre plasser som fortsatt var usikre, understreket han at det ikke bare var sentralt på midtbanen at han ennå ikke helt hadde bestemt seg.

- To-tre plasser er usikre, og beslutningen tas i morgen, sier landslagssjefen, og legger til at det er magefølelsen der og da som vil være utslagsgivende.

- I morgen skal vi blant annet sjekke beina til Doffen. I ham har vi en spiller med stor arbeidskapasitet, en ballvinner, mens i Christian har vi en mer kreativ spiller, mener Hareide.

Lover å bruke benken
Han poengterer at uansett hvem som vil starte, vil det ikke være bare elleve mann som får spille onsdagens landskamp. Med lørdagens kamp fortsatt merkbar, vil man garantert få flere bytter i løpet av Ungarn-kampen.

- Vi vil helt sikkert bruke 13 eller 14 mann i morgen.

Landslagslege Tor Einar Andersen er helt enig i at det er et fornuftig valg.

- To fulle landskamper etter hverandre blir alltid tøft.

- Nyere forskning viser at det tar tre til fire dager å hente seg inn etter en tøff belastning, som de 90 minuttene på lørdag, men det er veldig individuelt hvor fort det går. De best trente er også de som henter seg fortest inn igjen. Derfor må vi også se det an litt i morgen, selv om det ikke blir noen fysiske tester vi vil foreta.

- Hvordan er statusen på landslagsspillerne nå da?

- Bortsett fra Kjetil Wæhler, er det bare bra. Kjetil fikk en kjenning med muskulær overbelastning på innsiden av låret – en krampetilstand om du vil – og lot derfor være å bli med i spillsekvensen i dag. Doffen er frisk fra stemplingen han fikk lørdag, mens John Arne var helt fin i dag.

Uansett om det blir Grindheim eller Hæstad som starter på midtbanen, velger Åge Hareide å kjøre samme formasjonen som mot Malta; 4-3-3. Landslagssjefen gjør noen småjusteringer i de defensive formasjonen, mens John Arne Riise vil overta mye av Morten Gamst Pedersens ansvar ved dødballene, et område Norge lenge har slitt med effektiviteten på.Slår Norge Ungarn? Ta debatten her!

Reklame

De beste kuppene du gjør på Milrab-salget