*Nettavisen* Sport.

- Tøft å vise ut Keane

Roy Keane, Manchester United Foto: SCANPIX/EPA PHOTO PA/GARETH COPLEY

Roy Keanes takling av Alf Inge Håland er en av Premier League-historiens styggeste, men dommeren nølte med det røde kortet.

02.08.04 18:33

David Elleray har lagt fløyten på hyllen og forteller nå til The Observer Monthly at avgjørelsen om å sende Roy Keane av banen etter stemplingen av Alf Inge Håland var en av de tøffeste han hadde tatt.

- Vi hadde spilt 83 minutter uten så mye som et kort, men så satte Roy Keane inn den taklingen på Alf Inge Håland. Folk sier til meg at det må ha vært den enkleste avgjørelsen jeg noen gang har tatt, men det var det ikke. Faktisk så var det den vanskeligste. Det var et Manchester-derby, Roy gjorde taklingen rett foran Stretford End og det var den fjerde gangen jeg hadde sendt ham av banen. Det gikk allerede rykter om at jeg hadde en vendetta mot ham. Da jeg kom tilbake i garderoben så jeg taklingen på TV og jeg var lettet over å se at jeg hadde tatt den rette avgjørelsen. Som Roy senere innrømmet i boken sin, så var den brutal og med overlegg, sier han.

Elleray fikk også en hilsen fra Keane da han ga seg som toppdommer.

- Da jeg ga meg var han stor nok til å sende meg en personlig hilsen hvor han uttrykte sin taknemlighet over at jeg hadde lagt støvlene på hyllen. Han sendte meg også en signert United-trøye. Jeg velger å se på det som positivt både for ham og meg, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.