*Nettavisen* Sport.

- Toget var fullt

Foto: Tim de Waele (©TDWsport.com)

Lang reise for stjernerytterne Alberto Contador og Alejandro Valverde

21.04.10 11:04

Tour de France-vinneren (2007 og 2009) Alberto Contador (Astana) stiller onsdag og søndag i bakkeklassikerne Flèche Wallonne og Liège-Bastogne–Liège. Spanjolen blir ofte omtalt som en "ren" etapperytter, noe som er forståelig hvis man ser på resultatene til 27-åringen.

- Det var en hard reise, men vi reiste komfortabelt og raskt, fortalte Contador til cyclingnews.com etter sin 1900 kilometer lange bilreise.

Alberto Contador benyttet samtidig muligheten til å vise fram sin Audi A6 allroad i Liege tirsdag. Bilen er dekorert med blant annet hjemmesiden til spanjolen.

- Det viste seg at det var lurt å ta bilen, og ikke toget, for det var fullt ifølge mine lagkamerater, fortsatte Contador.

Forrige gang Contador deltok i de to siste ardennerklassikerne (den første er Amstel Gold Race) var i 2007. Det endte med en 54. plass i Fleche Wallone og 26. plass i Liège-Bastogne–Liège samme året som han vant Tour de France for første gang.

Se video av reisen her (ekstern lenke)

Alberto Contador syklet tirsdag de siste 60 kilometerne av Fleche Wallone sammen med Astana-laget og flere Caisse d'Epargne-ryttere.

- Jeg kjenner igjen de fleste stigningene fra 2007, men det har blitt noen endringer i finalen. Vi hadde en god dag, og nå kan vi la beina snakke onsdag, fortalte Contador på sin hjemmeside.

- For meg er de største favorittene de som kjempet under Amstel Gold Race, anført av Philippe Gilbert, Sergei Ivanov og Damiano Cunego, i tillegg til Alejandro Valverde, som ikke var med på søndag.

Dette er Fleche Wallone:

- Løypeprofil, kart og bakkene (ekstern lenke)

- Startliste (ekstern lenke)

Caisse d'Epargne stilte kun med tre ryttere under søndagens Amstel Gold Race. Alejandro Valverde var regnet som en av de store favorittene, men kom aldri til start i den nederlandske klassikeren grunnet flyproblemene i Europa.

På sin hjemmeside forteller han.

- Jeg trente bra søndag formiddag, spiste middag og kjørte mot Liege. På veien plukket jeg opp mine lagkamerater Luis Leon Sanchez og Luis Pasamontes.

- Vi kjørte hele natten, og kom frem til Liege mandag morning.

Luis Leon Sanchez leder fremdeles UCI-rankingen etter solide resultater i etapperittene Tour down Under (andreplass), Paris-Nice (tredjeplass) og Katalonia rundt (fjerdeplass). Spanjolen har aldri behersket de bratte bakkene i ardennerklassikerne godt nok til å kjempe i toppen tidligere, og bør derfor føle seg truet av Philipe Gilbert (Omega Pharma-Lotto), Joaquin Rodriguez (Katusja), og nevnte Valverde. Tom Boonen (Quick Step) har avsluttet vårsesongen.

- Det var hardt, men vi hadde ikke noe valg. Vi skal være klare til onsdagens Fleche Wallone og søndagens Liège-Bastogne–Liège, avslutter Valverde på sin hjemmeside.

Valverde vant Fleche Wallone i 2006 og har to seirer fra Liège -Bastogne–Liège (2006 og 2008).

PS: Alejandro Valverde (Valv.Piti) venter fremdeles på en endelig dom fra CAS og UCI rundt hans deltagelse i dopingskandalen Operacion Puerto. Arrangøren av de to siste ardennerklassikerne, ASO (som også arrangerer Tour de France), fortalte tirsdag at Valverde får starte de to rittene. Valverde er som kjent utestengt i Italia.

Lars Petter Nordhaug er eneste norske deltager onsdag.

Følg med på procycling.no for resultater og rapport fra dagens klassiker Fleche Wallone.

Les flere nyheter på procycling.no!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.