*Nettavisen* Sport.

- Tok overdose og prøvde å henge meg selv

Foto: Pa Photos/Scanpix

Nytt selvmordsforsøk ryster engelsk fotball.

15.01.12 16:03

Flere engelske klubber og fotballprofiler er fortsatt i sorg etter at legenden Gary Speed tok sitt eget liv i november.

I Norge har Klaus Lundekvam åpnet øyne med sin sterke historie om narkotikamisbruk og depresjon etter at fotballkarrieren i Southampton tok slutt.

Les saken: - Er fri flyt av kokain

Nå forteller Hull-ikonet Dean Windass om sin egen depresjon, som førte til to selvmordsforsøk for bare få dager siden.

- Jeg tok først en overdose, og forsøkte så å henge meg selv, sier Windass til avisen The People.

Livsgnisten forsvant sammen med fotballen
Windass scoret det berømte «640-millionersmålet» på Wembley i 2008, som sørget for at Hull for første gang i historien rykket opp til Premier League.

Da karrieren tok slutt i 2009, forsvant også livsgnisten.

Windass, som også har spilt for Aberdeen, Middlesbrough og Sheffield United, ble alkoholiker, var utro mot sin kone, og ble etter hvert skilt.

For én uker siden fant ikke 42-åringen lenger noen grunn til å leve.

- Jeg var beruset og ensom i mitt eget hjem i Hull. Jeg svelget en haug med tabletter - smertestillende, tror jeg. Det var bare flaks at kjæresten min, som jeg nå er separert fra, kom hjem og så hva jeg hadde gjort. Hun fikk i meg masse vann slik at jeg brakk meg, sier Windass i et stort intervju med The People.

- Jeg visste at jeg hadde vært en idiot, men kom meg ikke ut av depresjonen og følelsen av å være et mislykket menneske. Dagen etter druknet jeg mine sorger i en halv flaske likør. Så forsøkte jeg å henge meg selv med et laken. Jeg knøt det i rekkverket i toppen av trappa, men lakenet var for langt og det var for få trappetrinn. Jeg fikk det ikke til å fungere og skulle prøve et skap isteden. Da kom en kompis, og jeg fikk ikke gjennomført, sier tobarnsfaren om de dramatiske dagene.

- Har grått hver dag i to år
Fortsatt har Windass en lang vei tilbake.

- Nå prøver jeg å komme tilbake. Jeg vil ikke ha det slik hver dag. Alle tror at Dean Windass er en kul fyr, barnslig og bla, bla, bla. Jeg fikk masse penger, hadde en fantastisk kone og fantastiske barn. Men alt er en fasade. Jeg var helt forstyrret. Jeg klarte verken slutte å drikke eller gråte. Jeg har grått hver dag i to år.

Som Lundekvam erkjenner Windass at depresjon etter fotballkarrieren er et stort problem.

- Hundrevis av fotballspillere sitter i samme båt. Du finner ingen grunn til å stå opp om morgenen. Fotballforbundet må hjelpe oss, trygler han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.