RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Tollefsen vil nå langt

Sist oppdatert:
Landslagssjef i ishockey, Roy Johansen, spår 19 år gamle Ole-Kristian Tollefsen en stor framtid, og tror backen kan ta en plass i NHL-laget Columbus Blue Jackets allerede denne sesongen.

Ole-Kristian Tollefsen spilte én full sesong i Lillehammer før han reiste over til USA og spill i juniorligaen WHL. Det endte med 20 poeng på 43 kamper for den talentfulle backen, som er draftet av Columbus Blue Jackets.

Kjemper om backplass

Tollefsen er denne måneden på plass i NHL-lagets treningsleir, hvor han er én av 19 backer. Jaroslav Spacek, Luke Richardson, Scott Lachance, Rostislav Klesla og Darryl Sydor er garantert med når sesongen starter.

Det betyr at Tollefsen slåss om rollen som sjette eller sjuende backvalg. Mot spillere som Anders Eriksson, Derrick Walser og Tyler Sloan, som alle har erfaring fra NHL.

- Tollefsen er veldig frisk. Han er en jævel til å trene. Steintøff. Han har en bra sjanse allerede i år, tror landslagssjef Roy Johansen.

- Han vier livet sitt til hockey og har en slik "drive". Han kommer til å nå langt, spår Johansen.

Skadet toppscoreren

Den norske unggutten har i alle fall blitt lagt merke til. Under den første uka av sesongoppkjøringen skadet han lagets toppscorer Geoff Sanderson. Sanderson, som scoret 34 mål i fjor, må følge de neste to-tre ukene fra sidelinjen etter møtet med Tollefsen.

- Han legger ikke noe i mellom i taklingene, ler landslagssjefen.

Den norske eliteserien i ishockey åpner sesongen førstkommende søndag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere