*Nettavisen* Sport.

- Tommy burde reist hjem

Sigurd Pettersen og Daniel Forfang ble sendt hjem – Tommy Ingebrigtsen fikk fortsette i hoppuka. Feil, mener Espen Bredesen.

05.01.06 14:04

- Tommy er ikke sikker i hoppinga si. Han er ikke på det nivået han skal være. Derfor burde han ikke ha vært her i hoppuka. Tommy burde ha reist hjem og trent, sier tidligere hoppukevinner Espen Bredesen til TV 2 Nettavisen.

Daniel Forfang og Sigurd Pettersen ble sendt hjem til Norge etter at de ikke klarte å kvalifisere seg for nyttårshopprennet i Garmisch-Partenkirchen. Det klarte heller ikke Tommy Ingebrigtsen. Likevel valgte landslagsledelsen å la ham fortsette. Onsdag klarte ikke verdensmesteren fra 1995 å kvalifisere seg for finaleomgangen i Innsbruck.

- Tommy tenker skiflyging
- Når du ikke er helt på høyden, bør du ta deg tid til å finne ut hvor skoen trykker. Det får du ikke gjort her nede, med det presset som følger med kvalifisering og konkurranser, poengterer Bredesen, som tror Ingebrigtsen for lengst har tankene i skiflygings-VM i Kulm neste helg.

- Skiflyginga ligger i underbevisstheten og skurrer, det er jeg helt sikker på. Det er det som er det store målet til Tommy akkurat nå. Han burde ha fått klarsignal til VM og lov til å forberede seg i ro og mak hjemme i Norge, fastslår Espen Bredesen.

Hoppsjef Clas Brede Bråthen deler imidlertid ikke Bredesens oppfatning.

- Hadde jeg vært enig med Bredesen, så hadde ikke Tommy vært her nede nå, påpeker han.

Bråthen uenig
Bråthen mener flygeren fra Byåsen er veldig nær storformen – og at han kanskje finner den allerede i fredagens hoppukeavslutning i Bischofshofen.

- Tommy var veldig forbanna på seg sjøl etter hoppet i Innsbruck. Men der er bare små tekniske detaljer det skal rette på. Enkelt sagt handler det om å få mer av trøkket til å gå ned i underlaget, forklarer hoppsjefen.

Uttaket til VM i skiflyging vil han ikke forskuttere. Norge sender seks mann. Fem får hoppe. Roar Ljøkelsøy har friplass som tittelforsvarer. I tillegg er Lars Bystøl og Bjørn Einar i praksis klare.

Avventer VM-uttak
- Man trenger vel ikke å være matematikkprofessor for å regne seg fram til at de tre er ganske aktuelle, bekrefter Clas Brede Bråthen.

- Og Tommy Ingebrigtsen, Henning Stensrud og Sigurd Pettersen blir de tre siste på laget?

- Det kan godt være. Men Anders Bardal og Daniel Forfang er også respektable skiflygere. Vi har en del å ta av. Ennå er vi ikke i nærheten av å konkludere med noe som helst.

- Hvordan får dere vurdert dem som reiste hjem for å trene opp mot dem som er i hoppuka?

- Det får vi ikke gjort. Det blir en avgjørelse basert på magefølelse og potensial. Og vi har et meget kompetent trenerkorps som følger opp disse gutta hele veien, så det skal nok gå veldig bra.

TV 2 Nettavisen følger torsdagens kvalifisering i Bischofshofen direkte fra kl. 16.30.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag