*Nettavisen* Sport.

- Tør si fra når noe skurrer

Foto: Heiko Junge (Scanpix)

- Det er blitt høyere under taket, sier Anders Jacobsen.

27.11.09 08:44

KUUSAMO (ANB): Foran verdenscupåpningen i hopp er Anders Jacobsen mest opptatt av at Norge skal gjøre en god lagkonkurranse.

- Det er det rennet jeg håper mest på i Kuusamo, sier Hønefoss-gutten til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Han legger ikke skjul på at han ønsker seg en reprise på det som skjedde i årets Sommer Grand Prix – der nordmennene innledet med lagseier. Den fortsatte med flere gode enkeltprestasjoner, og endte med at Norge ble beste nasjon.

Samhold og ærlighet
- Det betyr veldig mye at vi kommer godt i gang som et lag. Ikke minst vil det gjøre det i år. For jeg føler laget har tatt et steg foran denne sesongen, både fysisk og teknisk – og ikke minst sosialt. Samhold og ærlighet er faktorer som i større grad preger laget, sier Jacobsen.

- Hvordan da?

- Jeg føler det er blitt høyere under taket. Vi tør å si fra hvis noe skurrer. Når man lever så tett på hverandre i dager og uker som vi gjør, er det ikke til å unngå at det av og til oppstår gnisninger. Det synes jeg vi nå evner bedre å ta tak i, både gjennom gruppemøter og fellesmøter. Totalt sett gir dette et bedre miljø, som igjen utløser mer energi, forklarer 24-åringen.

Ingen forhåpninger
Selv kan han se tilbake på sin klart beste sommersesong til nå, med blant annet en seier og en andreplass – foruten den nevnte lagseieren – i Sommer GP.

- Det tyder på at jeg har gjort en god jobb, og utgangspunktet foran vintersesongen ser ut til å være veldig bra, framholder Jacobsen.

Hva han kan prestere i helgens verdenscupåpning i den krevende Kuusamo-bakken, er imidlertid et tema han ikke vil spå noe om.

- Først og fremst gleder jeg meg til å komme i gang. Jeg har ingen mål, akter bare å ha det moro på ski. Plasseringen teller ikke, sier Ringkollen-hopperen.

Første gang på pallen
Han har blandede erfaringer med den årvisse sesongpremieren i den finske skimetropolen. Men ett godt minne har han unektelig.

For det var her han for første gang i karrieren kunne klatre opp på verdenscuppallen. 3. plassen i november 2006 var opptakten til hans store gjennombruddssesong. En drøy måned senere sto han som vinner av hoppuka.

Anders Jacobsen har ikke det minste imot en reprise på det heller – men aller helst vil han stå øverst på pallen sammen med tre av lagkompisene sine.

Til ære for samhold, miljø og lagmoral.

Torsdagens individuelle kvalifisering i Kuusamo blåste bort. Fredag kveld er det altså lagkonkurranse.

(ANB)

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag