*Nettavisen* Sport.

- Torres oppfører seg hvert fall pent

Foto: PA Photos/Scanpix

Begynner Carlo Ancelotti å gå tom for ting å si om rekordmannen?

07.03.11 23:41

BLACKPOOL - CHELSEA 1-3:

Etter en knallstart på sesongen gikk lufta litt ut av Chelsea rundt juletider i fjor. Plutselig avga de blå poeng i hytt og vær, og det laget som lenge virket uslåelige var redusert til en skygge av seg selv.

Den svake perioden midtveis i Premier League-sesongen har trolig kostet londonlaget muligheten til å kjempe om gull i toppdivisjonen denne sesongen, men nå ser det i det minste ut til skuta har snudd.

Tirsdag i forrige uke ble ligaleder Manchester United senket på Stamford Bridge, og mandag leverte Carlo Ancelottis menn en effektiv forestilling mot Blackpool, selv om laget var langt fra imponerende.

- Torres oppfører seg bra
Igjen gikk Fernando Torres målløs av banen, etter å ha vært rimelig usynlig i to ganger 45 minutter. I stedet var det Chelsea-veteranene John Terry og Frank Lampard som tok ansvar for målsusen.

Chelsea-manager Carlo Ancelotti er imidlertid fortsatt ikke bekymret for sin dyrekjøpte spanjol.

- Jeg er fornøyd med at han jobber hardt og støtter laget i det defensive spillet. Han oppfører seg også veldig pent på banen, sier italieneren til Sky Sports.

Tomålsscorer Frank Lampard håper at mandagens seier vil gi Chelsea troen på at det fortsatt kan bli gull denne sesongen.

- Vi må fortsatt ha troen på at dette kan gå. Det er en lang vei fram, og vi har en stor jobb å gjøre, men om vi vinner alle de resterende kampene har vi fortsatt en god mulighet, selv om det selvfølgelig blir vanskelig, sier han.

- Vi er fortsatt bak, men det er fint å se oppover tabellen fra fjerdeplass. Det har vært en god uke for oss, selv om vi ikke var all verden i dag. Vi slurvet en del og har ikke råd til å gjøre det i framtiden, fortsetter midtbanespilleren.

Uinspirert Chelsea
Chelsea åpnet oppgjøret best på Bloomfield Road, og etter 20 minutter fikk londonlaget betalt. Et hjørnespark fra Frank Lampard fant hodet til kaptein John Terry, som headet inn ledermålet.

Stopperkjempen fikk stå helt umarkert inne i Blackpool-feltet og stanget ballen knallhardt ned i bakken og opp i mål bak hjemmelagets sisteskanse, ghanesiske Richard Kingson. Chelsea var i front.

De blå hadde også hatt noen småsjanser i forkant av scoringen, men selv med både Didier Drogba og Fernando Torres på topp lyktes det ikke spesielt bra framover for gjestene i løpet av første omgang.

Lagets to superstjerner på topp viste tydelig at kjemien dem imellom enn så lenge ikke sitter helt som den skal.

Etter scoringen virket det også som om Chelsea slo av lyset, og det var i stedet de oransje som overtok initiativet i kampen. Ian Holloways menn hadde flere gode muligheter for utligning.

Nærmest var kanskje Jason Puncheon – som så sent som i 2006 spilte såkalt non league-fotball for Fisher Athletic. 24-åringen forserte forbi flere Chelsea-spillere og fikk avsluttet mot mål.

Skuddet var forholdsvis svakt, men Petr Cech gikk ned på en merkelig måte og fikk så vidt fistet ballen i stanga og ut. Hadde ballen gått i mål, måtte nok den tsjekkiske gigant tatt den på sin kappe.

Og anført av en livlig midtbaneduo i David Vaughan og Andy Reid fortsatte Blackpool å skape problemer for gjestene fra hovedstaden, uten at det resulterte i scoringer før det var på tide med te.

Dobbel av Lampard
Rett etter pausen kunne Blackpool også fort fått straffe. José Bosingwa dro ned James Beattie inne i feltet, men dommer Mike Dean så ikke ut til å se situasjonen, og dermed var det liten hjelp å rope på straffe.

I stedet var det gjestene som skulle få straffe noen minutter senere, da Salomon Kalou ble lagt i bakken inne i feltet. Blackpool-manager Ian Holloway var rasende over avgjørelsen, uten å få gehør hos nevnte Dean.

Og fra krittmerket lurte Frank Lampard en småskadet Richard Kingson.

Nå var Chelsea skikkelig i dytten og like etter ble den samme Lampard spilt fri av nettopp Kalou, som hadde kommet inn for Drogba i andre omgang. I feltet gjorde veteranen ingen feil og satte inn sitt andre mål.

Dermed var kampen også langt på vei punktert, selv om Blackpool reduserte ved Jason Puncheon, og var nær ved nok en redusering et par ganger på tampen av oppgjøret.

Dette betyr at Chelsea nå er oppe i 51 poeng og ligger med det som nummer fire på tabellen. Med én kamp mindre spilt enn ligaleder Manchester United, er de blå nå 9 poeng bak rivalen.

Blackpool på sin side synker stadig vekk nedover på tabellen og står nå med 32 poeng og en 15.-plass. Ned til Birmingham på nedrykksplass er det nå kun to poeng som skiller med ni kamper igjen.

HTML EMBED

Annonsebilag