- Totalt avhengig av at alle har dagen

Foto: Kyrre Lien (Scanpix)

Vadim Demidov og Per Ciljan Skjelbred haltet av banen mot Kongsvinger. Mot Atlético må de være klare.

KONGSVINGER - ROSENBORG 0-0:

KONGSVINGER (Nettavisen): Torsdag kommer Atlético Madrid til Lerkendal. Skal Rosenborg ha forhåpninger om å avansere fra Europa League-gruppespillet, bør de ta poeng – og aller helst slå det spanske storlaget.

Skulle man satt penger på kampen søndag kveld, ville man trolig fått svært dårlige odds for borteseier.

For Rosenborg haltet. Ikke bare slet de med å skape sjanser mot Kongsvinger. To nøkkelspillere måtte også ut med skade i løpet av kampen.

- Jeg sliter med en menisk, og kunstgress gjør det ikke bedre. Jeg ville ikke ta noen sjanser, sier Vadim Demidov.

- Jeg vet ikke hva som skjedde, og jeg vet ikke hvor alvorlig det er, men jeg har vondt i foten, sier Per Ciljan Skjelbred.

Eggen trenger alle
Begge håper og tror de blir klare til Atletico-kampen. Håpet og troen deler de definitivt med Nils Arne Eggen.

RBK-treneren vet bedre enn de fleste hvor viktig det er å ha med alle de beste når man møter store lag.

- Sånn var det jo før også, da vi var på vårt beste i Europa. Når man mangler to-tre spillere, blir man svekket. Og skal vi ha en sjanse mot Atletico Madrid, er vi totalt avhengig av at alle har dagen, sier Nils Arne Eggen.

Rett etter 0-3-tapet for nettopp Atletico for halvannen uke siden, sa han at sjansen var stor for Rosenborg-seier i returen på Lerkendal.

Større sjanse før
Men etter 0-0 mot Kongsvinger modererer han seg litt.

- Jeg sier fortsatt at sjansen er stor. Men jeg må innrømme at når jeg for åtte år siden sa at sjansen var stor for å vinne i slike kamper, så var den større enn nå, erkjenner han.

For at Eggen har respekt for motstanderen, er det ingen tvil om.

- Jeg vil si at Atletico per i dag er Spanias tredje beste lag, sier han.

Madrid-laget spilte for øvrig 1-1 hjemme mot Almeria i den spanske ligaen søndag kveld.

Svak generalprøve
Eggen understreker samtidig at torsdagens kamp blir noe helt annet enn det som skjedde på Gjemselund søndag kveld. Der hadde RBK-treneren lite å juble for, og han jublet da heller ikke utover å konstatere det ikke uvesentlige faktum at Rosenborg fortsatt er ubeseiret i Tippeligaen med én kamp igjen å spille.

- Kongsvinger spilte klokt, og vi gjorde en altfor dårlig kamp, fastslår Eggen.

Trond Olsen fikk sjansen mot Kongsvinger, men imponerte ikke nok på venstrekanten til å være i startelleveren mot Atletico. Den unge midtstopperen Simen Wangberg var vesentlig bedre, og kan være en mann Eggen vurderer på bekostning av Mattias Bjärsmyr.

Mest sannsynlig er det likevel at trønderne stiller med følgende skjeve 4-3-3-formasjon mot Atlético: Daniel Örlund – Mikael Lustig, Mattias Bjärsmyr, Vadim Demidov, Mikael Dorsin – Markus Henriksen, Anthony Annan, Per Ciljan Skjelbred – Morten Moldskred, Rade Prica, Steffen Iversen.

- Svensker og dansker, ja ...
Rosenborg stiller i det minste med bra selvtillit på hjemmebane. Trønderne har spilt 20 obligatoriske hjemmekamper i serie, cup og europacup i 2010. Ikke en eneste gang har de tapt,

I Europa har de faktisk vunnet alle de fire hjemmekampene, mot Linfield (2-0), AIK (3-0), FC København (2-1) og Aris Thessaloniki (2-1).

- Mot svensker og dansker, ja, sier Nils Arne Eggen til Nettavisen – og lar det skinne igjennom at Atlético Madrid er en helt annen utfordring.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag