RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Tottenham skyter seg selv i foten

Foto: Reuters / Scanpix
Sist oppdatert:
Tottenham hadde kampen mot Liverpool i sin hule hånd.

LIVERPOOL - TOTTENHAM 3-2:

Liverpool var nesten avhengig av tre poeng i søndagens kamp, for å holde liv i drømmen om Champions League-fotball på Anfield neste sesong.

Det er imidlertid ingen enkel oppgave når Tottenham er motstander. London-klubben hadde nemlig ikke tapt en Premier League-kamp siden møtet med Everton på Goodison Park for tre måneder siden.

Det var to av Premier Leagues formlag som møttes på Anfield søndag, og det kom til syne i en fantastisk fotballkamp.

Det så lenge ut til å ende uavgjort, men minutter før slutt fikk Liverpool straffespark som Steven Gerrard satte sikkert i mål og sikret Merseyside-klubben tre meget viktige poeng.

Annonse: Vinn tidenes fotballtur i Eurojackpot!

- Skyter seg i foten
Både Liverpools utligning til 2-2 og seiersmålet kom etter forferdelige tabber fra Tottenham, og det bet Erik Thorstvedt seg merke i.

- Tottenham skyter seg selv i foten. Dette må Tottenham ta på sin kappe. Jeg er imponert over laget, faktisk. Jeg vet ikke om det er repektløst å si det etter Liverpool har tatt sin første seier mot et topplag, men jeg synes ikke kampen var et steg i riktig retning for Liverpool rent spillemessig, sier Erik Thorstedt i TV 2-studio.

- Spillemessig og mannskapsmessig synes jeg det var mer pondus i Tottenham - en periode hvert fall. De løper seg litt tomme til slutt også, sier Thorstvedt.

Get Adobe Flash player

Andre Villas-Boas var en skuffet mann etter at Spurs gikk på sitt første Premier League-tap på tre måneder.

- Det var synd for oss fordi vi hadde noen gode perioder. Nøkkeløyeblikket var da vi kunne gått opp til 3-1 ved Gylfi Sigurdsson. Slik er fotballen og forhåpentligvis kan vi komme tilbake og ha en ny, god rekke med kamper, sa Tottenham-manageren ifølge BBC.

Klasseangrep
Det var Liverpool som fikk hull på byllen først, og målet kom etter et fantastisk angrep fra hjemmelaget.

Phillipe Coutinho har hatt en glimrende start på sin karriere på Anfield, og brasilianeren viste seg virkelig fram i forkant av 1-0-målet.

Den tidligere Inter-spilleren fikk ballen på venstrekanten, spilte langs flanken til José Enrique med et lekkert hælspark, før han fikk ballen tilbake. Enrique var ikke sein med å starte på et nytt løp, ristet seg løs fra Dembele, tok imot ballen og sendte den videre igjennom til Luis Suarez, som lekkert pirket ballen i det nærmeste hjørnet med utsiden av høyrebeinet.

Mange mente at søndagens kamp på Anfield kom til å bli avgjort gjennom duellen mellom Suarez og Gareth Bale. Rett før pause viste waliseren hvorfor også han er å regne med.

23-åringen fikk ballen på høyrekanten og fant fort hodet til Jan Vertonghen, som headet inn utligningen i det 45. spilleminutt.

Vertonghen-show
Belgieren har vært en solid tilvekst for Tottenham denne sesongen og like etter pause dukket han opp inne i Liverpools sekstenmeter igjen.

Det startet nok en gang med et innlegg fra Gareth Bale, men denne gangen traff ballen beinet til Daniel Agger, før Vertonghen ladet venstreslegga og banket inn 1-2.

Noen minutter senere ville hjemmefansen på Anfield ha belgieren utvist da han stoppet en gjennombruddspasning mot Daniel Sturridge med armen. Michael Oliver nøyde seg med å ta fram det gule kortet.

En periode så det ut til at Tottenham hadde kampen i sin hule hånd, men så skjedde det noe som snudde alt på hodet.

Tottenham-tabber
Et grusomt førtimeters tilbakespill fra Kyle Walker ble forsøkt klarert fra av Hugo Lloris, som like klønete slapp ballen til Stewart Downing.

Vertonghen forsøkte febrilsk å stoppe Liverpool-kantens avslutning på streken, men skuddet var så hardt at belgieren ikke rakk å reagere og ballen snek seg mellom beina hans.

Da så det ut til å ende 2-2, men seks minutter før slutt, sendte Jermaine Defoe en håpløs støttepasning som ble plukket opp av Luis Suarez.

I duell med Benoît Assou-Ekotto gikk uruguayaneren i bakken, og Michael Oliver pekte på straffemerket.

Fra elleve meter var Steven Gerrard bombesikker og satte inn 3-2 for Liverpool som også ble sluttresultatet.

Dermed ligger Anfield-klubben bare sju poeng bak Chelsea på fjerdeplass. Spurs beholder sin tredjeplass, men har i likhet med Liverpool, én kamp mer spilt enn Chelsea.

PS: I den andre Premier League-kampen på søndag ble Papiss Cissé den store helten for Newcastle da han banket inn 2-1 på overtid i hjemmekampen mot Stoke. Da ballen havnet i beina på senegaleseren var han iskald, og tok med det vertene et stort steg vekk fra nedrykksstriden i den engelske toppdivisjonen.

Stoke tok ledelsen ved Jonathan Walters etter straffemål i det 67. minutt. Kort tid senere utlignet Yohan Cabaye med en vakker scoring i høyre kryss.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere