- Tour de France uten Mensjov

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

Spansk presse melder at Geox-laget allerede er nektet en plass i Frankrike Rundt.

18.01.11 18:15

Spansk media, avisen AS, meldte mandag at Denis Mensjov og Carlos Sastres Geox-TMC allerede har fått beskjed om at de ikke vil få et av de ettertraktede wild cards som deles ut til Pro Continetal-lag foran Tour de France.

- Jeg gjorde en presentasjon for ASO sammen med noen fra Geox-ledelsen. Jeg tror det gikk bra, men jeg er klar over at situasjonen er svært vanskelig, fortalte Geox-TMCs sportssjef Mauro Gianetti til cyclingnews.com.

Dette betyr i så fall at touren vil kjøres uten Mensjov, tre i 2010, og Carlos Sastre, vinneren fra 2008.

LES OGSÅ: Overraskende Tour de France-deltager

Franske favoritter
Det er utvilsomt de franske lagene som er favoritter til å få wild card. Cofidis, Francaises des Jeux, Saur-Sojasun, Europcar (tidligere Bbox Bouygues Telecom) og Bretagne-Schuller er de franske lagene som har mulighet til å få starte i Tour de France.

Mens Cofidis håper denne mannen vil sikre dem et wild card, tror ikke sjefen i Europcar det vil være noe problem å få et wild card.

- Tour de France blir ikke noe problem. Vi gjør hva vi må for å komme oss dit, men se for deg en tour-start uten Voeckler, uten Charteau, uten Gautier, sa teamsjef i Europcar Jean-René Bernaudeau til l'Équipe.

procycling.nos diskusjonsforum: Det er krise for hele arrangementet om Geox, med to topp ti kandidater ikke kommer med. Europcar er sikker med den franske mesteren, og Charteu som vant klatretrøya i fjor. Hvis Bretagne - Schuller blir tatt ut fremfor Saur - Sojasun, Cofidis eller FDJ, er det noe fullstendig galt i systemet. Hadde det vært meg som skulle velge Wild Cards ville jeg valgt FDJ og Cofidis i tilegg til Geox og Europcar. Men, Cofidis er mest utsatt hvis det er noen andre som blir valgt.
Diskuter her!

Francaises des Jeux, Saur-Sojasun og Bretagne-Schuller håper også å få et wild card.

- Det ville ikke være en skandale om vi ikke får et wild card, men vi har fortrinn, som vårt sportslige nivå, vår etikk, vårt unge image og vår bretanske identitet, sa sportssjef i Bretagne-Schuller Joël Blevin til cyclingnews.com.

Tidligere Riccò-sjef
En som kan stikke kjepper i hjulene for Mensjovs lag er merkelig nok sjefen i laget hans, Mauro Gianetti.

Sveitseren var sjef for Riccardo Riccò og Leonardo Piepoli i Tour de France 2008. De to italienerne havnet i hver sin dopingsak og brakte mørke dopingskygger over rittet.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

HTML EMBED

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.