*Nettavisen* Sport.

- Touren er ikke mitt ritt

Foto: JOEL SAGET (Scanpix/Afp)

Alejandro Valverde opplevde sin andre dag på rad med uflaks.

07.07.12 21:10

Alejandro Valverde var én av outsiderne før årets Tour de France.

Når spanjolen er i form, er det få som matcher hans eksplosive rykk i bakkene. Men det har ikke gått som spanjolen hadde håpet.

På fredagens etappe til Metz, var Valverde nedpå to ganger, og tapte over to minutter til den første gruppen. Og det skulle bare bli verre på lørdagens etappe.

- For å være ærlig, så ser det ikke ut som at touren er mitt ritt, og spesielt denne touren har ikke vært den beste for meg, sa Valverde på toppen av La Planche des Belles Filles ifølge Cyclingnews .

- Flaksen er ikke på min side, det er helt sikkert. Etter to velt i går, følte jeg meg ganske sterk i dag, men så punkterte jeg på det verst tenkelige tidspunkt, rett før bakken da farten var som høyest.

Valverde fikk umiddelbar hjelp av lagkamerat Vladimir Karpets, men det var ikke nok. Spanjolen kom seg aldri helt frem, slik at han kunne utfordre Sky-toget, Cadel Evans og Vincenzo Nibali.

- Jeg var like ved å nå gruppen, men de kjørte for full spiker, og jeg kom med virkelig slitne ben. Jeg kjørte bakken i mitt eget tempo og passerte mange, men det var umulig å komme til fronten. Laget var supert, alle gjorde det de skulle og vi gjorde det vi kunne. Når ting ikke går din vei, kan man ikke gjøre noe.

Nå virker det som at Movistar-rytteren gir opp sammenlagtseieren. Etter å ha tapt 2.19 til Froome på etappen, ligger han allerede 4.50 bak Bradley Wiggins i sammendraget. Det blir trolig mer etter mandagens tempoetappe.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.