RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Touren er målet

Foto: Tim de Waele (©TDWsport.com)
Rigoberto Urán ser fram til å bli Team Sky-rytter.

Kolombianske Rigoberto Urán er relativt unik som sykkelrytter. 23-åringen ble nemlig profesjonell på direkten etter juniorklassen.

Først syklet han ett år for det italienske Tenxax-laget, før han syklet for Unibet.com en sesong. De siste tre årene har han syklet for Caisse d’Epargne, og han har oppnådd en hel rekke flotte prestasjoner.

Nå er Team Sky neste holdeplass for stortalentet.

Alle gir alt
- Etter å ha konkurrert mot dem i 2010-sesongen har det blitt klart for meg at alle på laget kjemper helt til slutt, i hvert eneste ritt, forteller Urán til teamsky.com.

Urán har fullført alle de tre store tourene, og i 2009 imponerte han i Tour de France. Det er noe han gjerne vil gjenta.

- Målet mitt for neste sesong er å utvikle meg videre som rytter, og komme til Tour de France i toppform.

- Å fullføre touren i 2009 er en av mine største personlige prestasjoner. Jeg håper jeg kan få sjansen til å gjøre det med Team Sky.

Mange ny fjes
Overgangen medfører naturlig nok at Urán vil få en rekke nye lagkamerater. Den han kjenner best er Skys andre nysignering fra Caisse d’Erpagne, Xabier Zandio.

- Jeg kjenner Nicholas Portan, Juan Antonio Flecha og Morris Possoni. Også har jeg snakket med noen av de andre i forbindelse med noen ritt.

For Lars Petter Nordhaug blir det også et nytt bekjentskap.

- Jeg aner ikke om han snakker engelsk, forteller han til procycling.no.

- Men det lærer han nok fort, flirer han.

- Urán er en spennende signering som styrker oss i 2011.

PS: Urán står kun med en profesjonell seier. Det var en etappeseier i Sveits rundt i 2007. Foruten det er hans fremste prestasjon tredjeplassen i Giro di Lombardia i 2008.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere