RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(TV 2)

- Tragisk, NFF

Sist oppdatert:
Grand Bodøs anke ble avslått. - Dommer Bente Skogvang bør finne seg noe annet å gjøre, raser klubbens avgåtte trener, Ulf Camitz.

Camitz trakk seg torsdag fra trenerjobben i Grand Bodø - kun to dager før seriestart. Fredag fikk klubben så svaret på anken i forbindelse med den tre kamper lange suspensjonen av Anette Sandanger Nybø.

Sandanger Nybø ble utestengt i tre kamper for å ha kastet sand mot dommer Bente Skogvang. Hun skal også ha reagert med banning da hun ble vist av banen.

Grand Bodø-spilleren hevder imidlertid at hun ikke kastet sand mot dommeren. Banningen som fant sted, skal ha vært "Hva faen er det her?".

Sandanger Nybø har fått massiv støtte av hele fotball-Norge. Også klubbens motstander i kampen hun ble utvist i, mener straffen er helt urimelig.

- Tragisk for fotballen
Da Nettavisen forteller om ankeresultatet blir Ulf Camitz først stille. Så sint.

- Jeg nekter å tro det. Dette er uvirkelig, sier han til Nettavisen.

- Jeg håpet at det ikke ble noe, mens jeg i mitt verste skrekkscenario så for meg to kamper. Så fastholder de altså tre kamper. De kan ikke ha sett videoen vi sendte, sier han rystet.

Her kan du selve se videoen (ekstern lenke).

- Dette er tragisk for fotballen. Jeg er fortvilet på dommer Bente Skogvangs vegne - at hun ikke går inn og viser storhet. Jeg har de siste årene sett en del herredommere som står frem på tv og beklager ting i ettertid. Det står det respekt av. At hun er ikke er mer ydmyk, smart eller fornuftig er rett og slett utrolig. Hun må finne på noe annet å gjøre. Nå skal hun få slite med troverdigheten sin. Hun kan ikke dømme videre kamper nå. Da skal det i alle fall bli vanvittig med røde kort, raser han.

Bente Skogvang vil ikke kommentere verken saken eller kritikken fra Camitz overfor Nettavisen.

- Jeg har ikke noe behov for å kommentere dette. Jeg har rapportert inn det som skjedde til forbundet, sier hun.

- En direkte feil i dommen
Klepp-trener Knut Eriksen, som møtte Grand Bodø i den aktuelle kampen, er også fryktelig lei seg. Klepp møter Grand Bodø i tredje seriekamp, men Klepp-treneren har likevel jobbet knallhardt for å få frikjent Sandanger Nybø.

- Umiddelbart etter kampen gikk jeg bort til Skogvang og sa at jeg oppfattet at det røde kortet var strengt. Da sa jeg hvordan jeg oppfattet situasjonen. Camitz ba meg så om å skrive ned mitt syn, og det sendte jeg til Grand Bodø. Der skriver jeg at jeg oppfattet det som en meget spontan reaksjon. Hun ramler over ende i duellen, blir rasende over at det blir dømt straffe, og gjør en kastebevegelse mot dommeren. Tilfeldigvis er det sand i hånda fordi hun hadde ligget nede. Og det er stor forskjell på å bøye seg ned og hente sand for å kaste, og det som skjedde her, sier Klepp-treneren til Nettavisen.

I tillegg påpeker han at det er direkte feil at Grand Bodø-spilleren nektet å forlate arenaen.

- Det er positivt feil, ja. På La Manga er det ikke garderober rundt banen. Hun var fortvilet og brukte tid på å forlate området, men det var fordi hun måtte samle sammen tingene sine. Jeg synes det er underlig at de kun har tatt hensyn til dommeren her - og ikke til hvordan alle vi andre som så situasjonen, oppfatten den, fortsetter Eriksen.

- Det må ligge noe bak
Ulf Camitz skjønner rett og slett ikke det som har skjedd.

- Det er blodig urettferdig. Jeg er utrolig skuffet over ankeutvalget som ikke tør å si imot sine egne. Grand har fått støtte fra hele landet i denne saken. Så sitter det et par der nede som ser noe helt annet. Det må ligge noe annet bak. Det må være et forsøk på å sette en stopp for flere klager eller noe sånt. Jeg skulle likt å ta en hyggelig kopp kaffe med dem. Jeg finner ikke ord. Dette blir som en parkeringsvakt skal til å skrive ut en bot, og så ser noen komme løpende med en unge på armen. Vi dropper vel dette, sier mannen med ungen. Nei, sier parkeringsvakten, sier han.

Eriksen er også sjokkert.

- Vi i Klepp har hatt alt å tape på kort sikt i denne saken, men på lang sikt handler dette om likhet for alle. Denne dommen viser at det ikke er like regler for Per og Pål. Alle klubbene stiller seg bak at dette er helt håpløst, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere