RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Trangsynt og idiotisk

Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)
Sist oppdatert:
Mark Cavendish i strupen på sykkelsportens kritikere.

Under Milano-Sanremo slo løypeendringer underveis positivt ut for Mark Cavendish.

At arrangøren droppet både Passo de Turchino og stigningen La Manie, passet ham utmerket.

Det som ikke passet like godt var likevel at flere av lagkameratene hans sto av underveis.

Cavendish hadde strålende bein underveis, og ble til slutt nummer ni i løpet.

Cav: - Svært trangsynt
I etterkant har Omega Pharma Quick Step-stjernen unnet seg en tur hjem til Isle of Man.

I forbindelse med det besøket, har han også snakket med britiske journalister.

talkSPORT har gjort et radiointervju der Cavendish langer ut mot sykkelsportens største kritikere.

På tross av dopingskandalene som er rullet opp rundt US Postal og Rabobank, for å nevne noen, mener ikke den tidligere verdensmesteren at han holder på med en «skitten idrett».

- Jeg mener det er en svært, svært trangsynt og idiotisk måte å se ting på, om man mener at sykkelsporten er skitten, sier Cavendish til radiostasjonen.

Det jukses ikke bare i sykling ..
Britens logikk baserer seg på den tøffe antidopingkampen som har blitt kjørt innenfor sporten, siden dopingbruken tok overhånd med EPO-bølgen på 90-tallet.

- Slik jeg tenker er det en renere idrett, fordi man kvitter seg med juksemakerne. Det gjør at jeg inntar forsvarsposisjon og blir følelsesmessig engasjert når jeg hører slike ting, forteller han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Det er juksemakere innenfor alle nivåer av idretten. Det er juksemakere innenfor underholdningsbransjen, i media og i næringslivet. Dersom man hadde investert like mye tid og ressurser for å ta juksemakere der, som sykkelsporten har gjort, ville man tatt dem der og.

- Ble testet mest av alle i to år
Deretter ble Cavendish faktisk spurt om «det er forskjell på antidopingkontrollene etter a Lance Armstrong lot seg intervjue av Oprah», hvorpå han svarte:

- Alt dette dreier seg om ting som skjedde for ti år siden. Det har ikke vært økning i kontroller siden jeg ble proff for åtte år siden. Men sykling er idretten som utfører fleste tester på denne plaeten, og i 2008 og 2009, var jeg rytteren som ble testet oftest.

Cavendish peker på at hyppigheten av testene er grunnen til at så mange syklister blir avslørt.

- Jeg synes det er latskap å se Armstrong-intervjuet og så si: Jeg skal ikke se mer på sykkelsporten, fordi den er skitten. Da kan jeg bare påpeke at jeg ikke under noen omstendigheter hadde kunnet vinne sykkelritt, om sykkelsporten fremdeles var så skitten.

- Grunnen til at de snakker om det Lance gjorde for ti år siden, er at det ble feid under teppet den gangen. At det har blitt avslørt nå, er ikke det samme som at sykkelsporten er skitten nå. Det betyr at den var det før.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere