*Nettavisen* Sport.

- Tre matcher er altfor mye

Foto: (EPA/Scanpix)

Norge må kanskje klare seg uten Ole-Kristian Tollefsen i hele VM etter mandagens dom.

19.04.10 20:47

26-åringen fra Nes på Romerike er en av de viktigste brikkene på det norske hockeylandslaget, men fikk OL-turneringen i Vancouver spolert av en blodig takling på slovaken Lubos Bartecko. Sistnevnte ble liggende i en blodpøl på isen etter møtet med Tollefsen, mens nordmannen fikk matchstraff (se taklingeh her).

Mandag kom dommen fra det internasjonale hockeyforbundets domskomité: Tollefsen er utestengt i tre VM-kamper.

Gammelt sår
- Jeg skal være forsiktig med hva jeg sier, men tre matcher er altfor mye. Det er det. Ja, det så helt forferdelig ut, og jeg ble dårlig i magen selv. Det ble mye blod og jeg skjønner at folk reagerer, men jeg har hatt god tid til å lage et skikkelig forsvarssak og vise en video av episoden, sier Ole-Kristian Tollefsen til Nettavisen.

Og forklarer:

- Videoen viser at han får hodet i siden min, at han mister hjelmen fordi reimen ikke satt skikkelig på, og at han slo opp et gammelt sår. Du ser på klippene at han hadde et gammelt sår, og Anders Bastiansen - som spiller sammen med Bartecko i Färjestad - sa også at han hadde et kutt i bakhodet fra før av.

Tollefsen føler seg urettferdig behandlet fordi finske Joni Pitkänen, som også fikk matchstraff under OL i Vancouver, slapp unna med én kamps karantene for taklingen på svenske Patric Hörnqvist (se videoklipp av taklingen her).

- Man må sammenligne med andre situasjoner. Og Pitkänen gikk utvilsomt etter hodet på motstanderen (Patric Hörnqvist, red. anm.), mener Tollefsen.

Like greit å droppe VM?
Norge skal møte Sverige, Tsjekkia og Frankrike i det innledende puljespillet i VM. Alle disse kampene må Tollefsen stå over.

- Det er det som er tingen. Vi skal vel spille fem matcher, og etter en lang sesong må jeg da trene i én måned til for å spille to kamper. Jeg skal snakke med (landslagssjef) Roy Johansen, så får vi se. Vi skal også vurdere å anke dommen, forteller Tollefsen.

- Straffes du ekstra hardt fordi Norge er en liten nasjon som man enklere kan bruke til å statuere eksempler?

- Det er lettere å sette et eksempel, men jeg vet ikke. Det var jeg som taklet, sukker Tollefsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.