RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Tredjeplass er bra

Foto: Heiko Junge/Scanpix
Sist oppdatert:
Trenerne hjelper til med å overbevise Magnus Moan om at tredjeplass er verdt å juble for.

Magnus Moan er definitivt tilbake i verdenstoppen i kombinert etter skuffende innsats før jul. Sist helg vant han sitt første verdenscuprenn for sesongen i Oberhof. Lørdag fulgte han opp med tredjeplass på sprinten i Schonach.

- Jeg blir nummer tre, jobber kjempebra i bakken og er stolt av meg sjøl. Tredjeplass er en bra plassering, sier Moan til Nettavisen.

- Småforbanna
Overfor Nettavisen innrømmer han samtidig at han ergrer seg litt over å ha blitt slått av både Jason Lamy Chappuis og Bill Demong i spurten.

- Innerst inne er jeg litt småforbanna. Men trenerne sier det er viktig at man ikke er misfornøyd med en tredjeplass. Og de har helt rett. Når jeg tenker tilbake på hvor langt nede og lei meg jeg var i Granåsen, er dette fantastisk bra. I dag var to mann bedre enn meg. Det må jeg bare akseptere, fastslår 24-åringen.

Offensiv hver gang
Magnus Moan var nummer ti etter hopprennet og hadde nest beste langrennstid.

- Jeg gikk nok ikke mitt råeste langrenn. Men jeg er veldig godt fornøyd med hoppet. Jeg må jobbe knallhardt for å være offensiv hver gang jeg går på bommen, og det klarer jeg nå, konstaterer han.

Overraskelse
For selv om det så lovende ut måtte Magnus Moan gi tapt for to mann i det tette oppgjøret. Til slutt var det overraskende nok Jason Lamy Chappuis som trakk det lengste strået.

Rennet i Schonach er kanskje det viktigste rennet du kan vinne som som kombinertløper utenom mesterskap.

Kraftprøve
Det var sugende og krevende føre i Schonach. Nordmennene hadde god kontakt med teten etter hopprennet og ved fem kilometer var Magnus Moan og Petter Tande i teten av en større klynge. For det har sjelden vært så jevnt langt ut i et kombinertrenn.

En klynge på ti mann utgjorde tetstriden langt ut på sisterunden. Da hardkjøret begynte var det fire mann som pekte seg ut. Og selv om Moan var en av de mest aktive av de fire fikk han ikke den avgjørende luken før spurten.

Petter Tande ble nummer 7, Jan Schmid nummer 14 og Håvard Klemetsen nummer 23.

Les flere saker i Nettavisens viintersportsmagasin

Vil du ha sportsnyheter på mobilen din? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster to kroner per melding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere