*Nettavisen* Sport.

- Trener riktigere i RBK

Foto: Gorm Kallestad (Scanpix)

Steffen Iversen er i bedre form enn på svært lenge. Det takker han Rosenborgs treningsmetoder for.

22.04.06 08:28

LERKENDAL (TV 2 Nettavisen): - Formen er klart bedre enn i fjor høst. Det skyldes blant annet at jeg har blitt slakta av hun der, gliser Steffen Iversen – og peker på RBKs fysiske trener, Siri Marte Hollekim, som sniker seg forbi Litj-Ivers og svermen av pressefolk som omkranser den hjemvendte sønnen utenfor garderobeinngangen på Lerkendal.

Etter bare to kamper er Iversen allerede i ferd med å bli en suksess. Riktig nok måtte han starte på benken i serieåpninga mot Lillestrøm. Men mot Start slapp han til fra første minutt – og viste at midtspissplassen i Rosenborg kanskje ikke blir et så stort diskusjonstema som mange hadde trodd denne sommeren.

Thorstein Helstad, Yssouf Kone og Frode Johnsen må sannsynligvis finne seg i å ta oppstilling i køen.

Hundre prosent innsats
I fjor høst imponerte Steffen Iversen ingen på Ullevaal som Vålerenga-spiller. Kanskje blir publikum mer imponert når han vender tilbake som RBK-spiller søndag.

For det har skjedd noe med formen til Ivers. Og det humoristiske utfallet mot Hollekim har definitivt seriøse undertoner.

- Vi trener mye riktigere i Rosenborg. Her trener vi ikke 70 prosent i tre-fire timer om dagen. I stedet trener vi halvannen time med 100 prosent innsats, poengterer han.

Steffen vil imidlertid ikke være med på at konstateringen av fakta er en anklage mot treningsarbeidet i Vålerenga.

- Jeg har spilt i andre klubber enn Vålerenga også jeg, poengterer han.

Spesielt for begge klubber
Denne uka har Steffen Iversen svart på utallige spørsmål om hvordan det blir å møte klubben han forlot etter seriegullet i fjor. Han innrømmer at han er lei.

Men kampen gleder han seg til. For det er noe ekstra med møtene mellom Rosenborg og Vålerenga.

- Selvfølgelig. Det er det for begge klubbene, og sånn har det alltid vært. Jeg husker selv fra 80-tallet da disse lagene møttes. Det var så vidt man fikk trengt seg innenfor portene i klokkesvingen her på Lerkendal, sier Iversen.

Hører ikke på Klanen
Han vet også at rammen rundt søndagens kamp blir elektrisk – og at mottakelsen fra Klanen neppe blir av den gjestmilde sorten. Iversen hevder uansett hardnakket at han ikke lar seg affisere.

- Når jeg spiller, legger jeg uansett ikke merke til hva som ropes på tribunen. Jeg hører bare om det er stemning eller ikke. Og høy stemning er en inspirasjon, uansett hvem publikum heier på, fastslår han.

Kampen tror han Rosenborg vinner – av én enkel årsak:

- Vi skaper flere sjanser. Derfor scorer vi flere mål. Det bruker å hjelpe, gliser han.

- Dessuten har vi en større tropp. Det er en klar fordel, og bare en fordel, understreker Iversen for å avfeie spørsmål om misnøye blant overkvalifiserte benkeslitere..

- Vet hva Rekdal tenker
Iversen har også vært sentral i kampforberedelsene.

- Jeg vet nøyaktig hva Rekdal tenker før en slik kamp – og hvilken strategi han kommer til å velge, sier Steffen Iversen.

Utgangspunktet er at Rosenborg er ubeseiret på sju kamper i Tippeligaen, men Vålerenga ikke har vunnet på åtte. På de samme sju kampene har Rosenborg scoret 22 mål. Vålerenga hat tre scoringer på åtte kamper.

Søndag klokken 20.00 er det avspark på Ullevaal.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.