*Nettavisen* Sport.

- Trenger 55 poeng for å ta gull

Foto: Cornelius Poppe (Scanpix)

Med familien fra Island på tribunen satser Kristjan Ørn Sigurdsson alt på å stoppe Rosenborgs Steffen Iversen og Yssouf Koné.

10.08.07 13:39

BRANN STADION (Nettavisen): Han har lenge spilt svært solid i Branns midtforsvar og ble døpt «rødtrøyenes svar på Fabio Cannavaro» etter storspillet forrige sesong. Nå satser Kristjan Ørn Sigurdsson alt på å ta Rosenborgs skalp i lørdagens gigantoppgjør i Tippeligaen.

- Det er viktig at hele laget spiller klokt defensivt. Vi må stoppe innleggene fra kantene og være tøffe i duellene, sier Sigurdsson til Nettavisen.

- Skal vinne duellene
Islendingen har fått med seg at Rosenborg for alvor nærmer seg storformen. Tidligere denne uken utklasset trønderne Astana 7-1 i Mesterliga-kvalifiseringen - og formspillerne Yssouf Koné og Steffen Iversen tegnet seg nok en gang på scoringslisten.

- De ser ut til å være i god form, ja. Og det blir nok mange dueller i luften mot dem. Men de duellene skal jeg vinne, sier stopperen, som kun rager 179 cm over bakken - men som ved flere anledninger har bevist sin utrolige spenst og hodestyrke.

- Hvor viktig blir lørdagens oppgjør med tanke på gullkampen?

- For oss er det viktigste å ta tre poeng. For den blir ikke like avgjørende som kampen i fjor. Det er 4-5 lag i Tippeligaen som har muligheten til å kjempe om gullet, minner Brann-stopperen om.

- Kan fort bli en «krig»
- Hvilken type kamp forventer du deg mot Rosenborg?

- Jeg tror det blir like mye en «krig» som en velspilt fotballkamp. Men vi satser selvsagt på å spille vårt eget spill, og da er vi vanskelige å stoppe, konstaterer han.

Etter 16 serierunder topper Brann tabellen med 32 poeng - sju poeng foran lørdagens motstander Rosenborg, som ligger på en foreløpig 5. plass med sine 25 poeng.

Kristjan Ørn Sigurdsson er ikke i tvil om hvor mange poeng Brann trenger for å sikre seg gullet.

- Vi må nok ha 55 poeng for å sikre gullmedaljen. Minst. Det er rundt det lagene som har vunnet gull tidligere har ligget, slår Sigurdsson fast.

Familiebesøk
For første gang siden han kom til Brann i 2005 har mor, far og søster tatt turen til Bergen fra Island for å se familiens fotballhelt i aksjon.

- De kunne ikke valgt en bedre kamp å se, oppgjørene mot Rosenborg er alltid spesielle. Det blir fullt trøkk på tribunene og forhåpentligvis en stor fotballkamp, mener han.

- Hvem vinner?

- Jeg tror selvsagt Brann har alle muligheter til å vinne kampen. Men jeg tør ikke tippe et resultat. Det gjør jeg aldri, gliser Sigurdsson.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.