*Nettavisen* Sport.

- Trenger fem kilo til

Foto: Gary Caskey (EPA/Scanpix)

Med seier og 2. plass i helgen er Bjarne Solbakken på vei til å bli Norges nye alpinstjerne. - Men han må legge på seg fem kilo, sier alpinekspert Finn Aamodt.

08.12.03 13:27

Lørdag overrasket Solbakken stort med 2. plass i utforrennet i amerikanske Beaver Creek. Søndag gikk det enda bedre – seier i super-G.

- Må gå for verdenscupseirer
Med Kjetil André skadet har savnet av en ener blant alpingutta vært stort. Nå kan 26 år gamle Solbakken bli den norsk alpinsport har savnet.

- Jeg må mene at han kan bli det. At han er med i toppen utover i sesongen. Nå må han gå for å vinne verdenscupen i utfor og super-G, sier Finn Aamodt til TV 2 Nettavisen.

- Mange hadde gitt opp Solbakken. Du også?

- Nei, jeg hadde ikke gitt opp. Han har alltid hatt potensial. Det er bare så synd at det først kom ut nå. Jeg skrev i et blad at det brente et blått lys for de eldre gutta på laget. Han trengte nok å bli litt provosert, forklarer Aamodt.

Skjønnhet og effektivitet
Han er full av lovord om Solbakkens kjøring.

- Super-G er en forholdsvis ny øvelse, og Kjetil tok øvelsen videre med sin kompromissløshet. Så la Hermann Maier på litt. Bjarne utnytter gravitasjonen perfekt i super-G. Han kjører med skjønnhet og effektivitet, sier Aamodt.

- Hvordan går han helt til topps også i utfor?

- Han må legge på seg fem kilo. Nå veier han 85. Det perfekte for utfor er 90-92 kilo. Det vil heller ikke gå utover super-G-kjøringen, sier Aamodt.

Gode ski
En annen grunn til Solbakkens suksess i fartsdisiplinene er uten tvil at han kjører på verdens kanskje beste skimerke – Atomic. 10 av de 13 beste i søndagens renn kjørte med Atomic. Da Solbakken ble nummer to i fredagens utfor, kjørte alle de fem beste på Atomic-ski.

Hva tror du om Solbakken. Blir han Norges nye stjerne? Si din mening i kommentarfeltet under.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.