RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Trenger ikke grave oss ned

Daniel Fredheim Holm får instruksjoner av landslagstrener Åge Hareide under søndagens trening i San Jose.
Daniel Fredheim Holm får instruksjoner av landslagstrener Åge Hareide under søndagens trening i San Jose. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
Sist oppdatert:
Norske trenere og fotballspillere ser ingen grunn til noen katastrofealarm etter landslagets pinlige 0-5-tap for USA.

LA MANGA (TV 2 Nettavisen): Dagen derpå har TV 2 Nettavisen snakket med norske topptrenere og -spillere som er på treningsleir med sine klubblag på La Manga.

Vålerengas Daniel Fredheim Holm var selv med landslaget til USA, men reiste hjem på grunn av en ankelskade allerede før USA-kampen. Til tross for stortapet, ville han gjerne ha vært på banen.

- Det hadde vært morsomt å få A-landslagsdebuten, selv om jeg ikke tror det var så veldig moro for de som spilte i går. Jeg følte med spillerne, for det har vært bra trøkk på treningene, sier Fredheim Holm, som regner med å være tilbake for full i løpet av Vålerengas to uker lange opphold i Spania.

- Mange nye spillere
Lyn-trener Henning Berg forklarer braknederlaget med ny formasjon og spillere utenfor sesong:

- Norge spilte mot et lag med mye høyere tempo i spillet sitt. Det var tydelig at amerikanerne er i sesong, og at vi ikke er det. Vi har mange nye spillere som aldri har spilt sammen før. Vi spilte også i en formasjon som vi ikke er kjent med. Men man trenger ikke å grave seg ned etter dette. Det er mye man kan lære også av en sånn kamp, poengterer Berg.

FC København-trener Ståle Solbakken mener den nye midtbaneformasjonen skapte trøbbel for backene. Steinar Pedersen og Erlend Hanstveit startet på hver sin back. Hanstveit ble erstattet av Trond Erik Bertelsen ved pause.

- Ikke akkurat lett
- Diamantformasjonen gjorde det veldig vanskelig for backene. Det var ikke akkurat lett for de to debutantene. Men jeg tror det Åge var ute etter, var å se hvem av enkeltspillerne som kunne svømme. Da er det godt å se at min mann (Petter Vaagan Moen, journ.anm.), gjorde det.

Kjetil Rekdal ønsker ikke å begi seg ut på noen dyptpløyende analyse:

- Det viktigste er at det var mange unge spillere som fikk nyttig erfaring i en landskamp. Man kan lære noe av dette også, konstaterer Vålerenga-treneren.

Skrudde av i pausen
Vålerengas midtbaneyndlig Christian Grindheim skrudde av fjernsynet i pausen, da USA ledet 2-0.

- Det som er sjokkerende, er at man taper 0-5 for et amerikansk lag uten utenlandsproffer, fastslår Grindheim.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere