RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Glyn Kirk / AFP

- Trenger tid i Liverpool

Sist oppdatert:
John Arne Riise er overbevist om at Brendan Rodgers vil snu resultatene.

LONDON (Nettavisen): Liverpool er kjempen som sovnet. Etter å ha dominert både engelsk og europeisk fotball på 70- og 80-tallet, står anfieldklubben uten ligagull på 23 år.

Resultatene så langt i 2012/13-sesongen tyder på at det går minst 25 år mellom seriegull 18 og 19. Liverpool har bare vunnet én av sine sju første ligakamper og befinner seg i skrivende stund på 14.-plass i Premier League.

Sesongåpningen er like dårlig som den var under Roy Hodgson for to sesonger siden – og Hodgson fikk sparken.

- Jeg skjønner at fansen er frustrert over at det ikke går som de vil, men Rodgers er en utrolig god manager, så jeg er ikke i tvil om at Liverpool kommer til å snu det, sier John Arne Riise til Nettavisen.

Mye nytt
Vi treffer Riise i Sør-London, hvor den tidligere Liverpool-spilleren har bosatt seg sammen med kjæresten Louise Angelica Markussen.

Riise har fremdeles et godt forhold til Liverpool, selv om han nå er i Fulham og har fokus på å bidra best mulig der. Søndag ble det 2-2 mot Southampton, blant annet etter at et Riise-skudd ble styrt i mål av Jos Hooiveld.

- Mitt fokus er Fulham og jeg er utrolig glad for at vi er der vi er for øyeblikket. Liverpool gjennomgår en stor forandring nå, med ny spillestil, nye spillere og mange unge spillere. Måten de spiller fotball på, er den rette, men Rodgers trenger tid. Det må folk bare akseptere, sier Riise.

Mange Liverpool-fans hevder at klubben har hatt et venstreback-problem helt siden John Arne Riise ble solgt til Roma i 2008. Riise var uheldig og scoret et selvmål i den første semifinalen mot Chelsea i Champions League, Liverpool ble slått ut med 3-4 sammenlagt – og kort tid etterpå fikk han beskjed av manager Rafael Benitez om at det var på tide å finne en ny klubb.

Mens Riise etter hvert storspilte i Roma, forsøkte Liverpool både Andrea Dossena, Fabio Aurelio og Emiliano Insua på venstrebackplassen, uten nevneverdig hell. José Enrique startet godt etter at han ble kjøpt fra Newcastle, men avsluttet svakt og er nå ute i kulden.

Denne sesongen har Rodgers foretrukket å bruke høyrebacken Glen Johnson.

- Jegh ar registrert at de har byttet venstreback veldig ofte. Jeg synes Glen Johnson er en fantastisk back, men han er jo høyrebeint. De har vel ikke et problem, men han (Rodgers, red. anm.) er ikke helt trygg på hvem han skal bruke, mener Riise.

- Det varmer
Nordmannen innrømmer at det varmer når Liverpool-fans forteller at han er savnet.

- Jeg får utrolig mange kommentarer om det. Jeg hadde vel en 60-70.000 følgere på Twitter og mesteparten av dem var Liverpool-fans. Det varmer, selvfølgelig. Det er litt viktig for meg at jeg har et navn i en såpass stor klubb. Jeg er stolt over at jeg spilte der i så mange år og at folk husker meg fordi jeg ga hundre prosent.

- Hvordan blir du tatt imot på Anfield nå som du er tilbake i Premier League?

- Jeg var på Anfield i fjor og det var helt sykt. Jeg fikk applaus under oppvarmingen. Da vi kom ut etter pause, spilte vi med ryggen til The Kop og da løp jeg ut mot dem før avspark. Da sto hele The Kop og klappet til meg og sang sangen min. Det var stort for meg. Jeg fikk skikkelig gåsehud.

- Det er en fantastisk klubb med fantastiske fans, konstaterer Riise.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere