RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Trist at de anmelder oss

Sist oppdatert:
Kjell O. Kran synes det er trist at han er anmeldt til Domsutvalget. Den tidligere idrettspresidenten mener anmeldelsen er ensidig og gal.

Et advokatfirma som har sett på økonomiforvaltningen i Norges Idrettsforbund og Olympiske Komité i perioden 1999-2003, konkluderer med at flere forhold i perioden er brudd på idrettens eget lovverk.

Hele det tidligere idrettsstyret som fungerte i perioden 1999-2003 med unntak av Svein Erik Stiansen som fratrådte styret i 2000, blir anmeldt til Domsutvalget.

- Det som virkelig er trist er at granskningskommisjonen bare så på et par saker i sin rapport. De har jo ikke sett totaliteten i det idrettsstyret gjorde i denne perioden, sier Kran til NTB.

Han mener granskningskommisjonen burde nevnt at han og tidligere generalsekretær Ivar Egeberg skaffet idretten 420-450 millioner kroner ekstra ved å få endret tippenøkkelen.

Egeberg mener en eventuell dom vil få liten effekt.

- Dette kommer til å ta tid, det kan bli en lang prosess innen saken er avsluttet. Da er det ikke sikkert at de som har eventuelle verv, lenger sitter i dem, sier Egeberg til VG. Han er selv leder av Bislett-alliansen.

De anmeldte har nå tre uker på å komme med sine bemerkninger, før Domsutvalget skal innhente forklaringer. De vanlige sanksjonsmulighetene er irettesettelse, bøter eller utelukkelse.

Anmeldelsen til domsutvalget omfatter tidligere NIF-president Kjell O. Kran, generalsekretær Ivar Egeberg, samt styremedlemmene Grethe Fossli, Odd Flattum, Steinar Arvesen, Kristin Berthelsen, Kjell Å. Gotvassli, Alf E. Jacobsen, Grete Ingeborg Nykkelmo, Liv Røe, Katharina Søreide og Gerhard Heiberg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere