*Nettavisen* Sport.

- Trist dag for norsk fotball

Foto: Gorm Kallestad, Scanpix

Raufoss' daglige leder etterlyser sunt bondevett hos NFF.

16.11.07 20:07

Fredag kom beskjeden om at Raufoss ikke får fornyet profflisensen. Det betyr i klartekst nedrykk fra Adeccoligaen til 2. divisjon for Toten-klubben. Klubben har nå bestemt seg for å anke avgjørelsen.

- Vi kommer til å anke ja, det bestemte vi oss for med en gang, sier daglig leder i Raufoss Fotball, Tom Løkken til Nettavisen.

Les også: Raufoss flyttes ned i 2. divisjon

Klubben ønsker å se nærmere på fotballforbundets dokumentasjon før de uttaler seg mer spesifikt om avslaget på lisenssøknaden.

- Vi må først få sett på dokumentasjonen, men det er klart at vi har håp om at avgjørelsen skal bli omgjort, hvis ikke hadde vi ikke orket å anke, sier Løkken.

40 av 52 år i toppen
Han mener avslaget er strengt, og betegner det hele som en trist dag for norsk fotball.

- Vi er lei oss og småsjokkerte på Toten i dag. Det er i det hele tatt en trist dag for norsk fotball. Nok en gang er det småklubbene som kommer til kort. Det må gå an å bruke litt skjønn og sunt bondevett i sånne saker, mener den daglige lederen.

Han mener norsk toppfotball eventuelt vil miste en fargeklatt dersom Raufoss blir degradert.

- Raufoss har vært i en av de to øverste divisjonene i 40 av de siste 52 årene. Dette laget har slått topplagene i Adeccoligaen denne høsten. Vi ville helt klart satt farge på divisjonen også kommende sesong, spillerstallen er allerede klar, sier en engasjert Løkken.

Nær nytt stadion
Ekstra bittert for totningene er det at de var uhyre nære å komme i mål med fullfinansiering av et helt nytt stadionanlegg.

- Vi manglet 8-10 millioner kroner på fullfinansiering onsdag kveld, men da ble vi nødt til å kaste kortene.

Etter at Raufoss sendte sin lisenssøknad sist fredag, har Vestre Toten kommune kommet på banen og gitt klubben et lån på 7,1 millioner kroner som skal dekke klubbens negative egenkapital. Dermed kan mye tyde på at det er anleggskravene Raufoss må oppfylle dersom en anke skal bli tatt til følge.

Løsningen kan bli å spille hjemmekampene på Hamar eller i Oslo, som Nettavisen meldte tidligere i uken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.