- Trodde Alsgaard var norsk

Foto: Lise Åserud (Scanpix)

Tore Ruud Hofstad ble pekt ut som det svakeste leddet.

27.02.09 18:07

LIBEREC (Nettavisen): Det meste handlet, som vanlig, om Petter Northug etter fredagens stafettgull i VM. Selvfølgelig, det skulle bare mangle.

Men litt i skyggen av Norges plasskrevende ankermann, sto Tore Ruud Hofstad og smilte lurt. Ikke bare hadde han vunnet sitt tredje VM-gull på tre forsøk i stafettsammenheng i VM.

Han kunne også glede seg over en meget god etappe, der han faktisk gikk Norge inn i gullkampen igjen. Og ikke minst en søt revansj.

For 29-åringen fra Hurdal legger ikke skjul på at han synes omgivelsene har vært vel skeptiske. Det har ikke gått ham forbi at mange hevet på øyenbrynene da han ble tatt ut på stafetten, på bekostning av Tord Asle Gjerdalen.

Les alt om ski-VM i Nettavisens vintersportsmagasin!

8 løp, 6 medaljer, 4 gull
- Jeg føler kanskje at jeg må overbevise litt mer enn andre for at folk skal ha trua på meg. Det hjelper liksom ikke at jeg har gjort det ganske bra i mesterskap før, sier Ruud Hofstad, som har statistikken på sin side.

Fredagens stafett var hans åttende start i VM-sammenheng. Han står med seks medaljer, hvorav fire gull.

Og av all skepsisen, innrømmer Tore Ruud Hofstad at det er en uttalelse fra Thomas Alsgaard tidligere i uka som har provosert ham mest. I et offisielt VM-intervju pekte den gamle skikongen ut følgende svake punkter på det norske stafettlaget:

- Odd-Bjørn Hjelmeset er ikke i form. På tredjeetappen har vi også problemer. Det blir Tord Asle Gjerdalen eller Tore Ruud Hofstad, men ingen av dem er gode nok, sa Alsgaard.

Les også: - De er ikke gode nok

- Ble provosert
- Ja, jeg ble litt provosert av det. Irritert. Jeg synes det var unødvendig av Thomas å si noe sånt. Jeg trodde han var norsk, sier Ruud Hofstad, som faktisk gikk på lag med Alsgaard da Norge vant VM-stafetten i Val di Fiemme i 2003.

Men gullet var ikke bare en søt hevn overfor kritikerne. Det var også lønn for utrettelig innsats gjennom mange år med mye motgang.

For det er liten tvil om at Tore Ruud Hofstad har hatt sin dose av trøbbel de siste sesongene.

- OL i 2006 ble ødelagt av sykdom. VM i 2007 ble ødelagt av sykdom. Og ettersom jeg er såpass spesialisert på skøyting, er det få renn i verdenscupen der jeg hevder meg. Dermed blir mesterskapene veldig viktig for meg. Da må jeg ta vare på de mulighetene som byr seg, sier Ruud Hofstad.

- Og da er det selvfølgelig veldig deilig å lykkes på denne måten, legger han til.

- Stolt over medaljene
Tore Ruud Hofstad legger ikke skjul på at han gleder seg like mye over hver medalje.

- Jeg er veldig stolt over det jeg har oppnådd, og synes det er veldig morsomt å tenke på at for hver medalje, så rykker jeg et hakk lenger opp på statistikken, erkjenner han.

Søndag går han femmil for første gang i et internasjonalt mesterskap siden Val di Fiemme i 2003, der han ble nummer 34. Hvis han klarer å pynte ytterligere på medaljestatistikken, er det ren bonus.

- Jeg har vel aldri vært noen stor femmilsløper. Jeg ser ikke på meg selv som en medaljekandidat, men tar det heller som en positiv overraskelse hvis det viser seg at jeg henger bra med.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.