*Nettavisen* Sport.

- Trodde ikke det om Rösler

Foto: Lien, Kyrre (Scanpix)

Molde-spillerne sjokkerte ikke bare Strømsgodset, de fikk seg et sjokk selv.

14.09.10 09:46

STRØMSGODSET-MOLDE 1-3:

MARIENLYST (Nettavisen): 900 minutter med Tippeliga-spill var gått siden forrige Molde-seier da romsdalingene entret Marienlyst Stadion mandag kveld. Høstdisen hadde tatt turen til Strømsgodsets hjemmebane, men med ny trener var det også noe Molde hadde tatt med seg også:

Troen på egne ferdigheter, troen på tre poeng.

Forandret Rösler-synet
Det var nok. Og mannen bak den lille Molde-revolusjonen - den tidligere Lillestrøm- og Viking-hissigproppen Uwe Rösler.

Eller, hissigpropp? Magne Hoseth har nemlig forandret syn på tyskeren etter to uker med den ferske Molde-sjefen.

- Jeg trodde ikke det om Rösler, sier Molde-legenden.

Og utdyper:

- Man får jo ofte et inntrykk av hvordan folk er gjennom media. At Uwe skulle være en slik person, som alltid hadde smilet på lur, hadde i alle fall ikke jeg trodd.

- Blottet for selvtillit
Et lag som ikke har seiret siden 16. mai trenger ikke kjeft, bare hjelp til igjen å stolpe på egne ferdigheter, og da tyskeren entret Rosenes by for to uker siden, så han fort hva som var galt, og trykket på de riktige knappene.

- Vi var blottet for selvtillit da Uwe Rösler kom til klubben, innrømmer Thomas Holm.

Med halvannen scoring mot Strømsgodset (de fleste livesystemene oppfører den tidligere Vålerenga-spilleren som målscorer på Moldes 2-0-mål, selv mener han det er Makhtar Thioune som skal ha det) kunne Holm så definitivt reise fra Drammen med hevet hode, men han var ikke alene.

Molde var kompromissløse i forsvar, og nektet å la Strømsgodset spille det spillet som har tatt dem opp på en fjerdeplass på tabellen. Aksel Skjølsviks bein gikk som en propell, mens Thomas Holm ryddet unna det meste og lot ikke Fredrik Nordkvelle få den plassen han pleier.

- Og når han i tillegg juksa litt defensivt, så var det mulig å få de rommene og de skuddene offensivt, sier Holm fornøyd.

Så mye mer viste kanskje ikke Molde av offensive kvaliteter i Drammen, deres tredje kom nemlig som følge av en solid blemme av Adam Larsen Kwarasey, mens Godset måtte nøye seg med det ene fra Mohammed Keita – og det til tross for at drammenserne spilte i overtall den siste timen.

Øl og grillfest
Dermed kunne Uwe Rösler notere seg for sin første seier i sin trenerdebut for en ny klubb. Selv toner han ned sin egen betydning etter den sjeldne trepoengeren, men at oppladningen var viktig, levner han liten tvil om.

Army campen, som han fortalte Nettavisens lesere om i helgen, får mye av æren for at spillerne nå ser framtiden lysere i møte.

- Det var bra for lagmoralen, og vi ble mer sammensveiset etter å ha gjort mye felles, som å ta en grillfest og noen øl sammen.

- Nå har de fått se den virkelige Uwe Rösler, sier 41-åringen. Blidere enn på lenge.

Skal utvikle det offensive
Og – at han har brakt smilene tilbake til Romsdalens fotballhovedstad er det liten tvil om, så gjenstår det å se om man gjør som sist gang Molde vant en seriekamp – brukte den påfølgende dagen som flaggdag. Han har i alle fall tatt moldenserne en plass opp på tabellen, som med det befinner seg rett over kvalifiseringsplassen. Og neste helg venter Hønefoss, som falt ned til den skumle 14. plassen etter den 23. serierunden.

Rösler er helt klar på hva som skal er fokus på treninga før helgas sekspoenger.

- Det offensive. Vi skal styre kampen, og må utvikle angrepsspillet vårt til Hønefoss-kampen.

Med tre mål i Drammen (”på to sjanser!”, som en oppgitt Joel Riddez sa etter Molde-tapet), så kan det bli riktig så trivelig på Aker Stadion til helga om Rösler får det som han ønsker.

Spill direkte på langoddsen her:

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.