*Nettavisen* Sport.

- Trodde ikke det var mulig

Le Mans innrømmer at de nærmest er sjokkert over Thorstein Helstad og Fredrik Strømstads start.

11.09.08 14:10

Le Mans har overrasket hele Frankrike med sin sesongstart. Etter fire serierunder står laget med tre seirer, og 3. plass så langt. Dermed ligger laget kun ett poeng bak serielederne Marseille og Lyon.

Minst like overraskende, i alle fall for franskmennene, er det at to nordmenn er en av hovedgrunnen til suksessen. Thorstein Helstad har scoret tre mål, og Fredrik Strømstad har spilt fram spissene en rekke ganger i sin offensive rolle på midtbanen.

- Fantastisk
Le Mans-direktør Daniel Jeandupeux lirer av seg det ene superlativet etter det andre når Nettavisen spør om nordmennenes start.

- Fantastisk, begynner han.

Etter en kort pustepause legger han til:

Klikk på bildet for å forstørre.

- Det burde ikke vært mulig. Rett og slett fantastisk. Alt har vært en enorm suksess. Vi forventet overhodet ikke en sånn start. Vi er vant til at det tar tid å tilpasse seg fotballen i et nytt land. Nå får vi bare håpe det varer.

- Kan dette bidra til at flere franske klubber ser til Norge?

- Det er det umulig å si noe om.

- Hvorfor hentet dere to nordmenn?

- Vi bryr oss ikke om hvor spillerne kommer fra. De kan like gjerne komme fra Brasil som Norge. Det vi bryr oss om er at det er snakk om gode spillere. Vi hentet først Fredrik Strømstad. Da visste vi at det ville bli enklere hvis vi hentet én til. Vi ønsket Tarik Elyounoussi, og jeg er sikker på at han ville blitt en suksess her. Da vi ikke fikk ham ble vi imidlertid gjort oppmerksom på at Thorstein Helstad var tilgjengelig. Så hentet vi ham, sier Jeandupeux.

- Gir oss noe vi ikke har hatt
Han har følgende førsteinntrykk av de to nordmennene.

- Thorstein er uhyre effektiv. Han har vel scoret tre mål på fem sjanser så langt. Det er rett og slett utrolig. Han gir oss noe vi ikke har hatt tidligere.

- Fredrik er ekstremt aktiv. Han har stor løpskapasitet, og kan bekle flere posisjoner på midtbanen. Det er vi klar over. Nå spiller han imidlertid offensivt på midtbanen. Vi kan tillate oss det siden vi uansett har vært defensivt kompakte.

Så får helga vise om den norske suksessen i Frankrike fortsetter. Strømstad og Helstad møter da Daniel Braatens Toulouse. At det er Le Mans som har truffet best med nordmennene sine så langt er det ingen tvil om. Helstad er nummer to på toppscorerlista, mens Fredrik Strømstad ligger på delt 3. plass på spillerbørsen i L´Equipe med sitt snitt på 7,0. Til sammenligning er Daniel Braaten dårligst på sitt lags spillerbørs så langt, med et snitt på 3,0.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag