*Nettavisen* Sport.

- Trodde ikke han var så god

Foto: Lars Hedelin/SCANPIX

Tidligere NHL-spiller er overrasket over hvor god Mats Zuccarello Aasen faktisk er.

29.10.08 19:20

Svenske Mattias Timander (34) er en av nøkkelspillerne i Modo, hvor nordmennene Mats Zuccarello Aasen (21) og Per-Åge Skrøder (30) for tiden gjør stor suksess i rekke med Niklas Sundström.

Overrasket
Trioen topper poengligaen i den svenske eliteserien etter tirsdagens 6-0-seier over Brynäs. Og Timander innrømmer at han er overrasket over hvor bra Zuccarello Aasen har gjort det i sin første sesong i Sverige.

- Ja, jeg er overrasket. Jeg hadde hørt at han var god, men trodde ikke at han skulle være så god, sier Timander til Nettavisen.

Les også: - Kult å score så mange mål

Timander spilte 419 kamper i NHL for lagene Boston Bruins, Columbus Blue Jackets, New York Islanders og Philadephia Flyers. I Columbus spilte han sammen med den spilleren som mange mener er tidenes beste norske ishockeyspiller: Espen «Shampo» Knutsen.

- Er Zuccarello Aasen i nærheten av samme nivå som Shampo var på?

- Jeg tror helt klart at han kan komme dit. Han er ung og treningsvillig. Denne sesongen har han bare blitt bedre og bedre.

Like spilletyper
- Kan man sammenligne Knutsen og Zuccarello Aasen som spillere?

- Ja, det synes jeg. De har ganske lik spillestil. Begge er veldig gode med puck og kølle og har veldig fin teknikk. Det er liten størrelse på dem, men de går hardt inn i nærkamper og vinner nærkampene også, sier Timander.

Shampo spilte 188 kamper for Columbus Blue Jackets i perioden 2000-2003 og bidro med 27 mål og 81 assists for ohioklubben. Han var også blåjakkenes første representant noensinne i NHLs årlige All Star-kamp.

Det er med andre ord en stor kompliment Timander deler ut til unge Zuccarello Aasen.

- Shampo var veldig populær i Columbus. Han var en av våre beste forwards. Det var en spiller det var morsomt å se på, sier Timander om Espen Knutsen, som han spilte sammen med i sesongene 2000/01 og 2001/02.

NHL-interesse
Mats Zuccarello Aasen har så langt spilt 16 kamper i den svenske eliteserien og gjort sju mål og tolv assists. Med totalt 19 poeng ligger han likt med landsmann og rekkekamerat Per-Åge Skrøder, mens tredjemann i rekka, Niklas Sundström, topper poengligaen med 22 poeng.

- Det blir litt vanskelig å holde det snittet som de holder nå, men jeg tror helt klart at de kommer til å fortsette å produsere mange poeng, sier Timander, som selv har gjort ti poeng på 16 kamper fra sin backplass.

Enhver ishockeyspiller på dette nivået drømmer om å få spille i NHL, og Mattias Timander ser ingen grunn til at ikke Mats Zuccarello Aasen skal få drømme oppfylt. Riktignok er han bare 171 centimeter høy, men så langt har ikke det hemmet den unge puck-kunstneren.

- Jeg tror at størrelsen får mindre og mindre betydning der borte. Det er nesten ingen hektinger eller noe sånt i NHL lenger, så det er bare et pluss at han er liten og rask. Fortsetter han å spille som nå, kommer NHL-klubbene helt sikkert til å vise interesse for Mats, tror Timander.

Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.