RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Trodde ikke på seier

Foto: Gunnar Mjaugedal, SCANPIX
Sist oppdatert:
Edvald Boasson Hagen overrasket seg selv på NM-tempoen.

BRUMUNDDAL (Nettavisen): Team Maxbo Bianchi-ungguttens tempoinnsats på mjøsveiene fredag ettermiddag hevet flerfoldige øyenbryn i målområdet i Brumunddal.

Få hadde trodd at Lillehammer-rytteren skulle klare å hamle opp med "gamlegutta" Kurt Asle Arvesen og Knut Anders Fostervold.

Men Rudsbygdas store sønn viste hvorfor T-Mobile hentet frem sjekkheftet tidligere i vår, og suste inn til en klar NM-tittel - 12 sekunder foran Fostervold og nesten halvminuttet bedre enn Arvesen.

Til sin store overraskelse.

- Trodde ikke på seier
- Jeg håpet egentlig på en topp femplassering. Jeg hadde overhodet ikke trodd på seier, innrømmer Boasson Hagen overfor Nettavisen.

- Løypeprofilen var veldig kupert og hard. Den passet meg egentlig ikke så bra. Jeg liker helst litt flatere og kortere tempoløyper, innrømmer han.

I tillegg til vanskelig løype, slet unggutten - utrolig nok - med en litt seig kropp.

Tunge bein
- Beina kjentes ganske tunge underveis, og jeg følte ikke at det gikk så veldig bra egentlig. Men det gikk jo tydeligvis fort likevel, da, smiler den kommende ProTour-proffen beskjedent.

Sannheten er at det gikk utrolig fort i den 46,3 kilometer lange NM-løypa. Han ledet på hver eneste mellompassering underveis, og klokket inn på solide 59.43 minutter.

Nå venter et kalenderår i den norske mestertrøya - hvorav en halv sesong i neste års ProTour - for Boasson Hagen.

Mesterlig proffdebut
- Spesielt å debutere som proff i en mestertrøye?

- Jeg har ikke rukket å tenke så mye over det, egentlig. Men det blir så klart artig det. Jeg håper bare at jeg får vist den frem skikkelig, smiler han lavmælt.

Etter at seiersseremonien var unnagjort, haglet det på med gratulasjoner og klemmer til den ferske norgesmesteren. Også fra fjorårets tempomester Kurt Asle Arvesen.

- I dag gjør det ingenting å tape for en så god rytter som Edvald. Han var rett og slett den beste, slår Arvesen fast overfor Nettavisen.

- Jeg hadde ingen dårlig dag på sykkelen. Tvert imot synes jeg det gikk veldig bra for min del. Men det holdt rett og slett ikke i år, forteller den norske CSC-rytteren.

PS! Anita Valen (Grenland SK/Vrienden) ble norsk tempomester i kvinneklassen. Elin Steinsbø (Bømlo SK) og Gunn Hilleren (SK Rye) fulgte etter superveteranen på seierspallen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere