- Trodde jeg skulle dø

Foto: Afp/Scanpix

Mardy Fish snakker ut om problemene som har holdt ham borte fra idretten.

29.05.12 09:57

Mardy Fish er ranket som en av verdens ti beste tennisspillere, men den siste tiden har ikke 30-åringen konkurrert som vanlig.

Amerikaneren har slitt med hjerteproblemer og har nylig snakket ut om problemene.

- Det føltes som om hjertet skulle hoppe ut av brystkassa, sier Fish til USA Today.

Rammet av panikk
Problemene startet da han tapte mot Juan Monaco i Miami Masters i slutten av mars. Fish våknet midt på natten med en puls på 170-180 og måtte legges inn på sykehus.

- Jeg var fullstendig rammet av panikk. Jeg trodde jeg skulle dø, sier Fish.

Tennisstjernen var innom flere leger, men ingen kunne med sikkerhet si hva som var galt. Han fortsatte å trene tennis, men han var redd. I flere uker var han redd for å legge seg om kvelden.

- Jeg kunne ikke sove noe annet sted enn i min egen seng, og jeg kunne ikke sove alene. På dagen hadde jeg det bra, men hver gang jeg la meg, dukket tankene opp i hodet. «Skal det skje i natt igjen? Blir det en sånn natt?» Det var vanskelig å sove.

På bedringens vei
Fish trodde han ble kvitt problemene, men etter en kamp i Houston i april skjedde det igjen. Siden har han ikke spilt en kamp.

Onsdag i forrige uke gjorde han en undersøkelse på et sykehus i Los Angeles, og legene lyktes med å lokalisere hvor problemet kommer fra. Nå håper han å gjøre comeback etter French Open.

- Jeg har det bra nå. De har funnet ut av det. Jeg vill ikke at folk skal tro at jeg gikk glipp av French Open fordi jeg var sliten, sier Fish.

Sjekk ATP-rankingen her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.