RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Trodde jeg var ferdig med Tippeligaen

Foto: Scanpix/Erlend Aas
Sist oppdatert:
Bo Andersen er tilbake i det gode selskap etter sju år.

Bo Andersen spilte sist i Tippeligaen for Tromsø i 2005. Mandag kveld var han tilbake på en tippeligaarena og det mot gamleklubben Viking som han forlot for 10 år siden.

- Det er litt spesielt og plutselig å spille tippeligafotball mot gamleklubben, sier Andersen.

Etter oppholdet i Tromsø var det meningen å trappe ned, noe han prøvd i både Stavanger IF og Brodd i 2010. I 2010 valgte han allikevel til slutt å gå til Sandnes Ulf og Adeccoliga-spill.

- Jeg hadde ikke trodd at jeg ville spille tippeligafotball igjen da jeg trappet ned, men det er herlig at jeg gjør det nå. Det var en fantastisk følelse å spille i dag, sier dansken.

- Sinnssykt deilig
Høyreback Vegard Aanestad har tidligere spilt i Viking. En uke før seriestart i 2009 var Aanestad førstevalg på Vikings høyreback, men et kjøp av Håkon Skogseid gjorde sesongen tung for Aanestad. Han endte opp med ingen tippeligakamper for Viking. Mandag kveld scoret han mot gamleklubben.

- Det var sinnssykt deilig å score mot Viking, men det er mer fordi de er rivaler. Det ville vært enda deiligere om vi vant, sier Aanestad.

Sandnes Ulf-trener Asle Andersen mener Aanestad har blitt en viktig brikke i Sandnes Ulf-laget.

- Han spilte bra i dag, og det er jo ekstra kjekt siden han er en lokal gutt. Han og Andreas Ulland Andersen var offensive på høyresiden og Aanestad har blitt en kontringsspiller for oss, sier Andersen.

Debut som 36-åring
Ronny Espedal har spilt første divisjon fotball for Bryne, Haugesund og Sandnes Ulf, men han aldri spilt Tippeligafotball – før mandag kveld. Da fikk han endelig sin debut.

- Det var veldig kjekt endelig å spille i Tippeligaen, sier Espedal.

Espedal klart seg veldig bra i sin Tippeliga-debut.

- Espedal var veldig god i dag. Han og Frejd tok nivået svært bra og det er viktig, men jeg var egentlig ikke i tvil om at de skulle gjøre det. De var Adeccoligaens beste midtstopperpar i fjor, mener Sandnes Ulf-trener Asle Andersen.

Midtstopperen håper han kan fortsette det gode spillet videre i sesongen.

- Jeg må være stabil. Jeg kjenner jo et press ettersom jeg er så gammel, så da er det jo kjekt at jeg presterer bra når jeg spiller, sier Espedal.

Fredag kveld venter langt mer tilskuere enn de 4969 tilskuerne på mandagens kamp i Sandnes Idrettspark, da gjester de Brann og Bergen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere