*Nettavisen* Sport.

- Trodde RBK ville velge andre

Foto: Adam Davy/EMPICS Sport/PA Photos/Scanpix

Erik Hamrén ble overrasket over tilbudet fra Rosenborg.

25.01.08 09:56

TRONDHEIM (Nettavisen): Det var dagen før Trond Sollied takket nei til å overta som hovedtrener i Rosenborg, at den første kontakten med Erik Hamrén ble opprettet.

Svensken medgir nå at han ble overrasket over at han til slutt fikk tilbudet om jobben.

- Jeg trodde selvsagt at Rosenborg kom til å velge noen andre, sier Hamrén til Nettavisen og begrunner det slik:

- Da RBK tok kontakt, ga jeg med en gang beskjed om at det var uaktuelt for meg å forlate Aalborg før til sommeren. Jeg er et klubbmenneske og har sterke følelser for klubben jeg jobber i. Jeg har hatt det bra i AaB, og har stor respekt for supporterne, lederne og menneskene rundt klubben. Men å dra midt i sesongen, mens klubben leder ligaen: Det hadde blitt vanskelig å se seg selv i speilet etterpå hvis jeg hadde gjort det.

Møtte spillerne
Rosenborg lot seg imidlertid ikke skremme av å måtte vente til 1. juni før den nye hovedtreneren er på plass. Det har plassert 50-åringen i en litt uvanlig situasjon.

- Situasjonen er som den er. Jeg ville forlate Aalborg på riktig måte, og det aksepterte RBK. At jeg ikke begynner i jobben med en gang, er ikke optimalt for noen av oss. Men det blir ikke noe større problem enn vi selv gjør det til, sier han.

Hamrén er for tiden på en snarvisitt i Trondheim. Onsdag var han med på trenerseminar, mens han torsdag fikk sitt første møte med spillerne.

- Ingen i nærheten
Etter fredagens treningskamp mot Bodø/Glimt i Abrahallen bærer det ned igjen til Danmark. Aalborg tok vinterferie på tabelltoppen to poeng foran FC København.

- Hvor stor forskjell er det på Rosenborg og Aalborg i dag?

- Fotballmessig tror jeg ikke det så stor forskjell. Vi leder ligaen og har gjort det bra i europacupen, der vi slo ut både Sampdoria og Gent. Og selv om vi ikke gikk videre fra gruppespillet, gjorde vi det godt der også.

- Historisk er det stor forskjell på klubbene. RBK har de klart beste resultatene internasjonalt i Skandinavia. Ingen andre klubber har vært i nærheten av å oppnå noe slikt,

Fikk forespørsler
- Helt ærlig, Erik. Ble du overrasket da RBK tok kontakt med deg?

- Både ja og nei. Jeg har fått forespørsler fra storklubber tidligere, så jeg visste om interessen for meg som trener. Jeg har oppnådd resultater både i Sverige og Danmark, og jeg visste at RBK skulle ha seg en ny trener. Men jeg trodde riktignok at de skulle ansette Trond Sollied, så litt overrasket ble jeg nok.

Livet etter Eggen
Som nyansatt trener er svensken fullt klar over at han kommer til å bli sammenlignet med legendariske Nils Arne Eggen. Men Hamrén mener folkene bak en god trener, får altfor liten del av æren for resultatene.

- Jeg har stor respekt for Nils Arne. Det han har gjort for Rosenborg og norsk fotball er helt fantastisk. Men selv om han er en av frontfigurene, var han ikke alene om dette, mener Hamrén og fortsetter:

- Det er litt sånn med meg også akkurat nå, med alt fokuset på den nye hovedtreneren. Vi er nødt til å være et bra team både på og utenfor banen. På dette nivået er det ikke snakk om noe enmannsshow.

Fire bakerst
Under trondheimsbesøket har svensken en rekke ganger allerede fått spørsmål om han kommer til å spille 4-4-2 eller 4-3-3 med sitt nye lag. Han ønsker imidlertid ikke å gi noen endelige svar på det området per dags dato.

- Det eneste som er sikkert er at vi kommer til å spille med fire i backlinjen, humrer han.

- Jeg vet jo godt at RBK-tradisjonen er å spille 4-3-3. Men om vi har 3, 4 eller 5 på midten, er jeg ikke så veldig opptatt av. Dette må tilpasses spillerne selv og motstanderen. I Aalborg kan jeg spille på tre forskjellige måter, og kan skifte på dette underveis i kampen. Men dette tar det tid å endre på.

PS! Torsdag kveld lar Erik Hamrén sitt svenske hjerte bestemme. Han er på plass under Sveriges svært viktige kamp mot Tyskland i Trondheim Spektrum.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag