RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Tromsø kan få OL i 2018

Foto: Scanpix/Jon Eeg
Sist oppdatert:
Styremedlem Gerhard Heiberg i Den internasjonale olympiske komité (IOK) har tro på at Tromsø kan søke om vinter-OL på nytt.

- Kjempebra. Det er veldig hyggelig at de samler seg om 2018 etter at det ble nei til å søke om OL i 2014, sier Heiberg til TV 2 Nettavisen.


- Og dersom det blir regjeringsskifte til høsten, er det realistisk at byen kan få fremmet kandidaturet, fortsetter han.

For at Tromsø skulle vært med i racet om 2014-OL må IOK motta søknad innen 28. juli. Men med nei fra regjeringen, SV, Frp og idrettsstyret er det i praksis en umulighet. I dag meldte imidlertid Tromsøs OL-organisasjon at man isteden går for vinterlekene fire år senere.

- Et nei til 2014 har ikke noe å si for IOK. Dersom en ny regjering er positiv, vil ikke 2014-forsøket ha noen negativ betydning for Tromsøs nye søknad. Tromsøs 2018-muligheter er særlig gode dersom Østersund ikke får vinter-OL i 2014, og IOK kjenner jo bra til de solide norske arrangementene i Oslo i 1952 og på Lillehammer i 1994.

Først om to år blir det klart hvem som får vinter-OL i 2014.

- Etter det er det klart for ny påmelding. Vi døper om organisasjonen vår til 2018 og vil jobbe videre med å utdype og finpusse vår OL-søknad, sier Tove Karoline Knutsen i Tromsø 2014 til NTB.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere