- Tromsø-styret bør gå av

Foto: Foto: Trenerforeningen

Lederen for den norske trenerforeningen, Cato Holm (bildet), mener at ledelsen i Tromsø må gå av etter kaoset rundt trener Trond Johansen.

13.08.03 15:14

Onsdag meddelte Tromsø at Trond Johansen får fortsette som trener, men at klubbledelsen egentlig ville hatt U21-landslagstrener Per-Mathias Høgmo som ny trener allerede nå.

- Bør kreve styrets avgang

Cato Holm, leder for den norske trenerforeningen, er rystet over det han kaller «slett ledelse».

– Hadde jeg vært medlem av Tromsø, ville jeg bedt om styrets avgang på en generalforsamling, sier Holm til TV 2 Nettavisen.

– Det er nemlig ikke første gang ledelsen i Tromsø har oppført seg lite profesjonelt. Også med Terje Skarsfjord ble det mye ståhei, selv om det da ble en løsning til slutt, legger han til.

- Uforståelig

Han synes på mange måter at ledelsen har skutt seg selv i foten de siste dagene.

– Så vidt jeg har forstått har det vært harmoni mellom Trond Johansen, resten av trenerteamet og spillerne. De har hatt tillit til hverandre. Så skaper styret altså denne situasjonen når bare ti kamper gjenstår av sesongen, og Tromsø er avhengig av å vinne flere av dem. Jeg føler at alle pengene Tromsø har satset for å lykkes, renner ut i sanden med dette lederskapet, sier han videre.

– Det har rett og slett vært kritikkverdig og klønete lederskap, poengterer han.

– Først vil styret altså gjøre noe. Så oppdager de konsekvensene. Da prøver de seg med fanteri som skaper vanskeligheter for medarbeiderne. Da de ikke får gjort det de ønsker, backer de så ut av det. Min oppfatning av dette er at styret må gå, gjentar han.

- Har du opplevd noe liknende?

– Jeg har sett andre eksempler på liknende lederskap, men for å finne liknende lederskap i den situasjonen Tromsø nå er i, da må man nok lete lenge og vel, sier Holm oppgitt.

Redd mer kan komme

- Tror du situasjonen er avklart i Tromsø nå?

– Etter dette er jeg langt i fra sikker på at denne saken er ferdig. Det ville ikke overraske meg om vi får oppleve mer uprofesjonell ledelse, fortsetter Holm.

Han roser Trond Johansen og Per-Mathias Høgmos oppførsel under kaoset.

– Trond har opptrådt meget prisverdig i en vanskelig situasjon. Per-Mathias har også vært helt klar på at kjørereglene skulle følges i denne saken, og at alt måtte være på plass før han eventuelt skulle overta.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.