- Tror begge mine hester vinner

Foto: hesteguiden.com

Arthur Bø er en travtrener med vind i seilene for tiden, og under tirsdagens lunsjtrav i Drammen stiller han sterkt med to store favoritter i form av A.B. Lom`n og Iron Side.

02.03.10 10:18

Klikk her for å se våre V5-forslag.

-Jeg kan ikke si noe annet enn at jeg tror begge mine hester vinner. Selvsagt skal det kjøres først, men uten uhell skal det normalt gå veien, sier Arthur Bøe som er imponert over sine tøffe favoritter om dagen.

-7 A.B. Lom'n (V5-2) travet ikke et steg før på sommeren i fjor. Han har forbedret seg enormt og blitt mer voksen. Faktisk virker han helt travsikker i øyeblikket, men det samme kan jeg ikke si om 12 Iron Side (V5-4). Han har galopperte bort mange kroner, men har vist voldsom kapasitet. I dag står han i annen rekke, og det er en fordel. Han blir for ivrig i første rekke bak bilen, men nå tror jeg på feilfri avgang. Da skal han normalt runde denne gjengen, sier Arthur Bø til Nettavisen.

Bankerkandidatene står nærmest i kø i dag, men den sikreste tror vi 7 A.B. Lom`n er i den andre avdelingen. Bø-traveren imponerte stort sist, og dagens konkurrenter tror vi storfavoritten enkelt legger bak seg.

-Bør garderes etter siste innsats
Vi har nevnt to av de store favorittene, men allerede i første avdeling finner vi en kjempefavoritt. 2 Carmel skal være sine konkurrenter overlegen på sitt beste. Han står perfekt til og møter enkel motstand, men innsatsen sist var ikke som best og kusk Eirik Høitomt er langt fra sikker på seier.

-Jeg er helt enig i at han har et flott løp, men han galopperte og ble rapportert på Bjerke på onsdag. Han skal selvsagt strekes, men jeg synes han bør garderes, sier mesterkusken.

Vi tar han på ordet. 1 Something New har travet flere fine løp den siste tiden. Med unntak av favoritten har vallaken en svært riktig oppgave fra innersporet, og han var positiv på Bjerke i hardere lag sist. 10 Olivia Sund har ikke imponert, men skal regnes tidlig i dette selskapet. Hun feilet og ble disket i Skien torsdag. 4 L.O. Zonett Scott er bedre enn raden. Har sett ok ut i trening, men kan trenge løpet. Hoppa skal uansett ikke utelates i billig konkurranse.

-Vinner uten galopp
Høitomt er også spillernes favoritt i V5-3 med 2 Bakerinnen. Den fintstammede fireåringen har vært veldig bra i sine to siste starter og vinner uten galopp, noe kusken ikke er uenig i.

- Jeg tror hun vinner uten galopp, men jeg føler meg ikke helt trygg på henne ennå, og tør ikke anbefale bankerspill, uttaler landschampionen til Nettavisen.

Skulle hun svikte er det veldig åpent. 1 Kahlua Bar viste klar fremgang i Skien sist, og står ypperlig til. 5 Stone Alone avsluttet fint etter galopp på Bjerke sist, og er aktuell for topplass i feilfri utgave. 4 Incredible Volo er ingen stjerne, men er uansett blant de bedre i feltet. Må nok ha det litt servert for å komme til sin rett. 6 Roger Rabbit er en luring når Vidar Hop setter seg i sulkyen. Hesten er litt tråkk, og Hop kan vekke den franske hesten.

Kjøp Nettavisens ekspertkupong her.

Foto: hesteguiden.com

Favoritt som innfrir?
I V5-4 er altså 12 Iron Side klar favoritt, men helt til å stole på er han ikke. Skulle vallaken galoppere, kan det komme en overraskelse. 5 Don't Tease Me kom akkurat for sent til seier på Sørlandet nest sist bak Globak Kickback, men sist holdt han unna for flere bra hester. 9 Joblie Light smyger med, og får han spare speeden sin i det lengste kan det gå veien for Halle-traveren. 1 Bertha Invalley er kjapp, og greier hun å holde sporet blir hun småskummel.

Skeptisk kusk
I V5-finalen er Glenn Kramer Stenberg skeptisk til at 3 Jærvsøtuva er gjort til favoritt.

-Hun har et fint løp og står pent til, men jeg mener hun er langt unna toppformen og bør garderes, beretter formkusken til Nettavisen.

Vi satser på 7 Stumne Blikk som vinnertips. Han har ikke vunnet løp på over tre år, men viste radikal fremgang nettopp i Drammen sist. 8 Odin Rex er ikke så verst. Står vrient til, men plikter å ende blant de fremste i et slikt felt. 10 Slått Jo er milevis bedre enn raden, og hestene til Kjell Teigen holder form om dagen. 5 Nøstemai er et uromonet etter pause. Bjerring-hoppa gikk et fint løp til annen i oktober, men overbeviste ikke i startene etterpå.

Ekspertforslag
Til lunjsen på Drammen har vi satt opp tre spilleforslag på hhv 126, 378 og 1260 kroner, som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her.

Kjøp en bong og se løpene fra Drammen på NRK2 kl. 13.30-14.30 i dag!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag