RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Tror ikke det finnes slikt i NHL

Foto: Ap
Sist oppdatert:
Rangers-sjef beklager hint om kampfiksing etter sleivete Winter Classic-kommentarer.

Årets «Winter Classic» mellom New York Rangers og Philadelphia Flyers ble en god, gammeldags «rysare».

Rangers vant den tradisjonsrike kampen 3-2, etter å ha ligget under 2-0, men det ble mer dramatisk enn som så.

Kontroversielle dommeravgjørelser
Minuttet før tredje periode var over, fikk Flyers det som kan sies å være et straffeslag av den billige sorten. Heldigvis for Rangers bommet Danny Briere, og kampen ebbet ut på 3-2 til Mats Zuccarello Aasens NHL-klubb.

Les også: Nettavisens artikkel om Winter Classic

New York Rangers-trener John Tortorella var naturlig nok glad for seieren, men refset likevel dommerne etter kampen.

- De ga et straffeslag som jeg fortsatt ikke forstå. Man kan begynne å lure på om NBC (TV-kanalen som sendte kampen i USA) gikk sammen med dommerne for å gjøre dette til en overtidskamp. Jeg synes hele kampen ble dømt dårlig. I tredje periode var det rett og slett avskyelig, sa Tortorella.

Bøtelagt
Nå er den velkjente hissigproppen idømt en bot på 30.000 dollar av NHL, som straff for de noe sleivete kommentarene.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

Tortorella beklager nå hintene om at NBC og dommerne gikk sammen for å sikre ekstraperiode.

- Først må jeg beklage for å ha brukt ordet «avskyelig». Det er ikke slik jeg ønsker å snakke om dommerne Ian (Walsh) og Dennis (LaRue), og der gjorde jeg en feil. For det andre må jeg påpeke at jeg aldri mente å antyde at kampen var fikset fra NBC-hold, det var ikke i tankene mine i det hele tatt, sier Rangers-sjefen ifølge New York Daily News.

- Det var sarkastiske kommentarer på feil tidspunkt, og det lå mye frustrasjon bak kommentarene, med tanke på dømmingen den kvelden, legger han til.

- Vær så snill
Og avslutter med å understreke for andre gang at han ikke tror NHL rammes av kampfiksing slik at TV-seerne skal få mer ut av produktet.

- Vær så snill, la meg få ordnet opp i dette. Ikke i et eneste sekund tror jeg at noe slik foregår i ligaen vår, og det vil det heller aldri gjøre. Jeg vil aldri stille spørsmål om integriteten til ligaen, NBC, Dennis og Ian eller Philadelphia Flyers, slike tanker finnes ikke i hodet mitt, avslutter Tortorella.

Rangers er i skrivende stund på andreplass i NHL, ett poeng bak Vancouver Canucks, og er i rute til å sikre seg en fin vei inn i sluttspillet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere