*Nettavisen* Sport.

- Tror ikke dopet er borte

Kvinnelandslagstrener, Svein Tore Samdal, tror ikke dopet er borte fra langrennssporten.

25.01.05 13:57

Men han mener det helt klart går den rette veien.

Trener for herrelandslaget, Krister Sørgård, sier til Adresseavisen at han tror langrennsporten er ren for doping. Det tror ikke kollegaen for kvinnelandslaget noe på, uten at han vil lage noen konflikt av det.

Før sesongen var Svein Tore Samdal bekymret for økende bruk av dyno-epo-hormoner.

- Jeg håper av hele mitt hjerte at noen snart vil bli tatt for bruk av det såkalte dyno-epo-hormonet. Ellers er jeg redd vi kan gå en vinter i møte som blir lignende OL i Salt Lake City, sa han til TV 2 Nettavisen i september.

Ikke på markedet
Nå er han litt mer avslappet i forhold til akkurat det stoffet.

- Men jeg er litt mer ubekymret nå i forhold til dyno-epo-hormonet. Det er fordi det er kommet hentydninger om at stoffet ikke er ute på markedet i særlig grad ennå, sier han.

Men han har liten tro på at det er dopfritt i langrenn.

- Det er naivt å tro at det ikke er noen doping. Så lenge det er mulig å dope seg uten at det blir avslørt, er det noen som vil gjøre det.

- Det er for eksempel ikke mulig å avsløre bloddoping med eget blod. Og det er tross alt mesterskap i vinter, og da er det alltid noen som vil ta sjansen, sier Samdal til TV 2 Nettavisen.

Reinere enn på lenge
Dametreneren understreker at han mener det er mye renere nå enn det har vært på lenge.

- Det er ingen tvil om at det går den rette veien. I fjor var den reneste sesongen noen gang. Men da var det ikke noe mesterskap. I år er det mesterskap, så får vi se hvordan resultatene blir der.

- Det er imidlertid ingenting som tyder på noen unormale resultater hittil i vinter. Men vi får som sagt se til VM, sier han videre.

Ofte testet
Samdal er veldig glad for at hans løpere har vært mer testet i år enn noen gang tidligere.

- Vi har vært testet hele tiden vi. Nå er jo alle pålagt det. Men vi har blitt testet enda mer utenfor konkurranser og samlinger. Og det gjør vi med glede.

- I Norge har vi et nasjonalt antidoping-byrå som gjør det samme som WADA. Dermed blir vi testa dobbelt opp, i forhold til de aller fleste andre land. Det er betryggende, avslutter Samdal til TV 2 Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag