RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Tror klovnebuksene er negativt

Foto: Michael Burns Jr. (AP)
Likevel vant Linn Githmark en prestisjefull pris i curling-VM.

- Det er en ære å få denne prisen. Jeg må bare takke og bukke og prøve å fortsette, sier Linn Githmark til Nettavisen.

27-åringen førte Norge til en 9. plass i curling-VM som ble avsluttet i starten av påsken. Selv om plasseringen ikke var all verden, ble Githmark og det norske laget tydeligvis lagt merke til og satt pris på av de andre spillerne.

Pris for god sportsånd
Githmark stakk nemlig av med den prestisjefulle prisen Frances Brodie Award som deles ut etter hvert kvinne-VM. Prisen stemmes fram av utøverne selv, og den skal gå til den personen som best ivaretar curlingens verdier innen ærlighet, fair play, ferdigheter, vennskap og sportsånd.

- Jeg tror prisen var til hele laget vårt. Vi liker å ha kontakt med lagene vi spiller mot og ha det hyggelig på banen. Jeg tror det smitter over på motstanderne, sier Githmark.

Den forklaringen støttes av curlingforbundets sportssjef Pål Trulsen.

- Linn er veldig utadvent. Hun liker å snakke med motstanderne og er flink til å berømme dem når de setter gode stener, sier Trulsen til Nettavisen.

Men det kan kanskje bli litt for mye hygge på banen, skal vi tro resultatene i VM.

- De andre lagene hevet spillet sitt veldig mot oss, så kanskje vi må slutte å være så greie, undrer Githmark, men konkluderer selv:

- Vi får heller bare spille enda bedre, så vi kan fortsette med å være hyggelige.

- Ofte utpsyking i curling
For selv om curling skal være en gentlemanssport er ikke det alltid tilfelle.

- Det forekommer ofte utpsyking mellom lagene, uten at jeg vil nevne spesielle navn eller lag. På meg som har spilt curling i 18 år har det ingen effekt, men det kan funke på yngre spillere, tror Githmark.

- Hva går denne utpsykingen ut på?

- Det kan være alt fra at de er veldig høylytte på trening eller at de står og stirrer intenst på deg, forteller Githmark.

Hun tar avstand fra den slags skitne triks, og tror nettopp det er noe av årsaken til at hun fikk prisen.

- Klovnebuksene negativt
- Tror du de etter hvert så berømte klovnebuksene, som også dere spilte med, kan ha telt positivt i avstemningen?

- Nei, jeg tror heller buksene virket negativt inn. Mye på grunn av dem fikk vi med oss publikum, som heiet like mye på oss som på hjemmelaget Canada. Det er ikke positivt i forhold til lagene som ikke fikk samme støtte, så jeg tror nok buksene kan ha virket litt irriterende, sier Githmark.

Også der er hun på bølgelengde med Pål Trulsen.

- Det er egentlig ganske imponerende å få den prisen når de har på seg sånne bukser og tiltrekker seg mye oppmerksomhet som setter andre i skyggen. Det kan fort blir misunnelse blant de som føler seg forbigått, mener Trulsen.

- Spilte ufattelig bra
Publikumsstøtte eller ikke, Norges niendeplass var under målsettingen før mesterskapet.

- For oss er det litt hipp som happ hvilken plass vi får når det ikke blir medalje. Men jeg tror dette var vårt uflaks-VM, for vi spilte ufattelig bra, mener Githmark.

Flere kamper ble tapt i siste omgang eller ekstraomganger, og Githmark understreker at Norge spilte mot fulltidscurlere, mens de selv studerer eller jobber full tid ved siden av curlingen.

Det var til slutt Tyskland som endte opp med å vinne etter å ha slått Skottland i finalen. Hjemmefavoritt Canada endte på tredjeplass.

Drar til mixed-VM i Russland
Hva som skjer videre med landslaget vet ikke Linn Githmark, all den tid landslaget settes sammen av enkeltspillere og det finnes flere gode skiper som veteran Dordi Nordby. Selv drar hun uansett til Russland for å spille VM i mixed-double om en uke.

Da håper hun at marginene er på Norges side.

- Neste gang er lykken vår, sier den nybakte Frances Brodie Award-vinneren optimistisk.

PS. Også Marianne Rørvik (2009), Dordi Nordby (2003) og Marianne Aspelin (1999) har tidligere vunnet denne prisen.

Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere