*Nettavisen* Sport.

- Tror nordmenn er dopet

- Hjemme i Frankrike tror mange at norske langrennsløpere og skiskyttere er dopet, sier Raphael Poiree. - I Italia også, sier Ole Einar Bjørndalen.

07.12.03 15:04

Nordmennene er bedre enn de fleste, og blir testet mer enn de fleste. Alt for å slippe spekulasjoner. Ifølge Bjørndalen og Poiree hjelper det lite.

Kjenner Italia og Frankrike
Nedover i Europa tror man nemlig at nordmenn er dopet. Spekulasjonene blir kanskje ikke mindre av at Bjørndalen/Poiree tok første- og andreplass på søndagens jaktstart i Finland.

- ”Mannen i gata" hjemme i Frankrike vet ikke bedre, fordi skiskyting er en liten idrett, men mange der tror norske langrennsløpere og skiskyttere er dopet, sier Poiree til NTB.

- Det overrasker meg ikke, sånn er det i Italia også, sier Bjørndalen.

Poiree vil testes mer
De to kan ikke gjøre annet enn å la seg teste, og Poiree er oppgitt over at han ikke er blitt testet av sitt eget forbund på 2-3 år. Kontrasten er stor til Bjørndalen som blir testet kontinuerlig hele sesongen.

- Jeg har ingen ting å skjule, og vet Ole Einar tenker likt som meg når det gjelder doping. Testingen må hele tiden bli bedre, spesielt fra de nasjonale forbundene, sier Poiree til NTB.

Bjørndalen håper folk tror ham på at han er ren.

- Jeg har ikke noe å skjule, det håper jeg virkelig folk tror meg på. Her er det knallhard, systematisert trening som gjelder, sier Bjørndalen.

Nylig ble han også testet for det nye designerdopet THG. Også den testen var negativ.

Hva synes du om at utlendingene tror vi er dopet? Si din mening i kommentarfeltet under.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.