RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Truet seg til opprykk

Sist oppdatert:
Et oslolag bestående av utelukkende albanere skal ha jukset og truet seg til opprykk fra 5. divisjon.

Huk Fotballklubb møtte Rilindja Fotballklubb i en avgjørende kamp i norsk 5. divisjon denne høsten. Rilindja vant kampen 5-1 og rykket opp en divisjon. Men Huk var sikre på at Rilindja jukset og brukte to spillere som tilhørte lag i andredivisjon, som spilte under falske navn. Den ene var kampens toppscorer.

Huk sendte inn protest til Oslo fotballkrets.

Men begge blånektet for å ha spilt denne kampen.TV 2 vet at 2. divisjonsklubbene de tilhørte ikke tror dem. Norges Fotballforbund (NFF) mener det ikke er nok bevis i saken, og har ikke gjort noe med saken.

- Hvis det skulle vise seg at et lag har brukt ulovlige virkemidler for å rykke opp en divisjon, så vil det få dramatiske konsekvenser både for klubben og for de spillerne det gjelder, sier informasjonssjef Roger Solheim i NFF til TV 2.

Etter hvert valgte Huk å trekke protesten. Protesten skal ha ført til trusler og redsel - i norsk 5. divisjon. Også flere i ledelsen i Huk Fotbalklubbb skal ha følt det ubehagelig. Da TV 2 begynte å grave i saken viste det seg at vitnene ikke turte å vitne - Rilindja fotballkubb har nemlig krav på å vite hvem de er.

TV 2 kjenner til at truslene skal dreie seg om vold - også voldtekt skal være nevnt.

- Når det kommer frem påstander om trusler så anbefaler vi alle på generelt grunnlag å ta kontakt med politiet, sier Solheim.

Rilindja er som et slags albansk landslag her i Norge. I klubbens lokaler står pokalene og på veggen henger heltene. De siste årene har laget rykket opp en divisjon hver sesong. Men også i fjor ble det lagt inn protest mot Rilindja.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere