RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(AFP/Scanpix)

- Truet til kampfiksing

Sist oppdatert:
Gambling-ligaen truet med å skade topptrenerens datter eller knekke begge beina hans.

Anderlecht-spillerne Marius Mitu og Laurent Delorge ble fredag sparket. Det ble også Excelsior Mouscron-trener Paul Put. Årsaken er at de tre innrømmet at de stod bak kampfiksing i en kamp i Belgia i fjor, da de alle var i Lierse.

- Gjennom samtaler fredag morgen har spillerne innrømmet at de deltok i kampfiksingen. Vi kan derfor ikke lenger ha tillit til disse spillerne, og har bestemt oss for å terminere kontraktene med umiddelbar effekt. Det vil ikke bli omgjort, sier Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck til Reuters.

Ble truet
Paul Put innrømmet overfor Mouscron fredag at han hadde delt pengene han fikk for kampfiksingen mellom de to spillerne. Han ble med på kampfiksingen etter at familien mottok trusler.

- Paul Put har forklart at det kom trusler om at det kunne skje ting med datteren hans eller at begge beina hans skulle knekkes. Det var også derfor han ikke turte å si noe om dette før i dag, sier Mouscron-formann Gil Vandenbroeck.

14 innblandet?
Det triste for belgisk fotball er at skandalen kun ser ut til å vokse seg større og større. Lørdag vil Beerschot, som slo Lierse 4-0 i den omtalte kampen, komme med en uttalelse på vegne av en av sine spillere som er blitt etterforsket i saken.

- Men det stopper ikke her. Det er andre klubber, spillere og personer involvert, sier Lierse-formann Leo Theyskens.

Torsdag utestengte Lierse tre spillere på ubestemt tid på grunn av skandalen. Klubbens hovedsponsor, Krefima, trakk seg fredag også som sponsor på grunn av saken. I verste fall blir Lierse, en av Belgias største klubber, kastet ut av den belgiske toppserien.

Den belgiske skandalen oppstod etter at et TV-program kom med påstander om at så mange som 14 spillere var innblandet i kampfiksing.

Shanghai-liga
De skal alle være knyttet til en Shanghai-basert gambling-liga. Kampfiksingen skal også ha pågått under 2004/05-sesongen hvor Trond Sollieds Club Brugge ble seriemestere.

Uansett videre avsløringer tyder alt på at resultatene fra 2004/05-sesongen blir stående.

- Men hvis det viser seg at klubber var klar over hva som skjedde, ikke bare enkeltpersoner, vil klubbene kastes ut av ligaen, sier sjefen for den belgiske ligaen, Jean-Marie Philips.

Det var nettselskapet Betfair som først merket at noe var galt. I forbindelse med La Louvieres 3-1-seier mot St. Truiden ble det gamblet for 20 ganger så mye penger som normalt. Det fikk selskapet til å reagere.

.Lierse ligger sist i den belgiske toppdivisjonen nå. Se tabellen her.

PS: Politiet har etterforsket saken siden november, men ingen er foreløpig tiltalt i saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere