*Nettavisen* Sport.

- TV 2 den store taperen

Foto: Scanpix (Cornelius Poppe)

TV 2 er de store taperne etter kampen i går. Se hvor mye Opdals tabbe kostet kanalen.

19.11.07 09:37

Spillerne og fansen er lei seg. Håkon Opdal er fortvilet, men de som tar tapet mot Tyrkia tyngst sitter på Nøstet i Bergen, i TV 2-ledelsen.

- Jeg må innrømme at jeg tenkte like mye på pengene som på resultatet, sier Markedsdirektør Bjørn Gunnar Rosvoll i TV 2.

- På 1-0 var det jo et sterkt håp selv om vi ikke kan forvente å gå videre til sluttspill i hvert mesterskap. Jeg har hele tiden holdt igjen og sagt at vi må ikke regne med noe, men det var kjedelig når vi var så nære.

- Hvor mye betyr dette for TV 2 som har alle rettighetene til EM 2008?

- Flere titall milllioner. I hvert fall 20 mill.

Færre seere
Det er flere grunner til at EM med og uten Norge er to forskjellige økonomiske verdener for TV2.

- For det første blir det færre seere.

Det vil også være en naturlig større entusiasme og betalingsvilje blant annonsørene med norsk deltagelse. I tillegg blir EM omtrent like dyrt å sende og produsere om Norge er med eller ikke. Derfor er dette tall som går direkte på bunnlinjen.

- Det er klart at vi skal produsere et meget godt EM selv om Norge ikke er med, sier en meget skuffet Bjørn Gunnar Rosvoll.

- Du kan skrive at jeg er sur og deprimert i dag, ler han. Han satt ringside på Ullevaal og fulgte dramaet.

- Vi var ikke gode nok desverre.

England trøsten
Trøsten får være at England ser ut til å klare det, og at det ser ut til å bli et strålende mesterskap med alle de beste lagene til stede. De tre høyest rankede lagene som ikke klarte det er Skottland, Russland og Norge. Spania, Italia, Frankrike, Tyskland og Nederland er med. Det gjør at bare vi kommer til å savne oss.

197590

TV 2 taperen
Dermed ser det ut til at TV 2 blir den store og eneste taperen som har de samme utgiftene enten Norge er med eller ikke.

Norges Fotballforbund taper også på at vi ikke er med, men for forbundet er utgiftene helt andre om de kommer med eller ikke, så der vil tapet være mer av omdømmekarakter og PR for fotballen i Norge.

Og så taper selvsagt de norske supporterne som må finne seg substitutthelter. Sverige og England er de fremste kandidatene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.